Tips voor een verstopt riool

Tips voor een verstopt riool

Op een verstopt riool zit je nooit te wachten. Het komt dan ook altijd net op de momenten dat je het niet kunt gebruiken. Een verstopt riool komt per huishouden meestal eens in de paar jaar voor. Tegenwoordig wordt er door een huishouden vele liters water per dag gebruikt, wat resulteert in een heel grote hoeveelheid afvalwater. In dit afvalwater zitten allerlei boosdoeners die je riool kunnen doen verstoppen. Hierbij kun je denken aan haar, vet, olie, wc papier, maandverband enzovoorts. Heb je net te maken met een verstopt riool? Neem contact op met Lacor Riooltechniek, een bedrijf dat 24/7 hulp biedt bij een verstopt riool. Verdere tips bij een verstopte riolering:

Rubberen ontstopper

Wil je net gaan douchen of spoel je de wc door en spoelt het water niet weg? Dan heb je waarschijnlijk een verstopt riool. De eerste mogelijkheid om dit zelf op te lossen is door gebruik te maken van een rubberen ontstopper. Zet de rubber ontstopper op het putje of op de wc afvoer, zorg dat ontstopper een beetje vacuüm kan trekken. Duw de ontstopper aan en trek deze weer los. Herhaal deze stap enkele keren en in enkele gevallen schiet de afvoer weer open en heb je het probleem verholpen. Deze stap werkt vaker als het gaat om een verstopping, mogelijk door haren, wc papier en of maandverband.

Heet water, soda, azijn

Ben je je handen aan het wassen onder de kraan en spoelt het water niet goed weg? Dan is dit meestal het gevolg van een verstopt riool door vetten en oliën. Dit is minder gemakkelijk te verhelpen met een rubberen ontstopper. Vetten en oliën blijven aan de rand van de afvoer hangen en hopen zich zo op. De oplossing hiervoor is, heet water, soda en azijn. Wil je het milieuvriendelijk houden gebruik dan eerst voor alleen heet water, laat enkele minuten echt heel heet water door de afvoer lopen. Werkt dit niet optimaal dan moet toch echt de soda en azijn van pas komen. Doe wat soda in de afvoer, vervolgens giet je hier een beetje azijn achteraan. PAS OP, dit leidt tot een chemische reactie. Doe dit dan ook veilig, haal je kinderen weg en doe een bril en desnoods een mondkapje op. Na dit 15 min te hebben laten zitten, giet er warm water doorheen.

Is je riool verstopt? Er zijn genoeg handige mensen die jou een handje willen helpen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *