Tips voor het verbouwen van uw huis als u kinderen heeft

Gaat de moeilijkheid tot verbouwen omhoog met de betrokken kinderen? Zeker weten. Zal hun routine worden verstoord? Zeker. Zullen er tranen zijn? Ja. (Waarschijnlijk van jou!) Maar met een planning kom je er wel doorheen, en het zal het waard zijn – dat beloven we.

Twee jaar geleden hebben mijn man en ik onze keuken, woonkamer en hal gestript en opnieuw opgebouwd terwijl we met onze drie kleine kinderen in het huis logeerden. Minder dan een jaar later hebben we dat huis verkocht en een opknapper gekocht die we momenteel aan het verbouwen zijn. Met andere woorden, ik weet uit ervaring dat renoveren met kinderen je niet zal kapot maken (hoewel ik bijna twee maanden bij mijn ouders woonde).

Nadat u besluit te renoveren, is de volgende beslissing of u moet blijven of gaan. Dit hangt af van de kamers die u verliest, de omvang van uw project en hoe groot de rest van uw huis is.

De keuken uit het spel halen is de grootste hindernis als je kinderen hebt. Als je de ruimte hebt om een ​​tijdelijke eet- en leefruimte in te richten en de werkzones kunt afsluiten, kun je blijven. Maar als je familie in de buurt hebt met ruimte voor je of als je het budget hebt voor een huurwoning, overweeg dan om zelfs maar een klein stukje weg te gaan. Vooral met een baby is een verbouwing lastig. Je kunt je baby dragen in een draagzak baby, maar ondertussen kun je natuurlijk niet verbouwen. Je hebt wel je handen vrij om wat dozen in te pakken.

Net als bij een bevalling, zul je bijna vergeten hoe pijnlijk het was toen je dat glanzende nieuwe aanrecht zag. Gebruik het beste advies dat ik onderweg heb verzameld om jou en je kinderen te helpen kalm te blijven tijdens de chaos.

Denk aan de tijd van het jaar.

Ik ondervroeg ouders in het hele land die hebben verbouwd, en ze zijn het er allemaal over eens dat lente en zomer de beste seizoenen zijn om te verbouwen. De routine van uw kind is al door elkaar geschud, vakanties zijn gemakkelijker te maken, het is warm genoeg om buiten te barbecuen en te dineren, afspoelen nadat het zwembad als een douche kan tellen, en er zijn geen grote vakanties om rondom te werken.

Plan wat kinderen later nodig hebben, niet alleen wat ze nu nodig hebben.

Denk aan de toekomst als u ruimtes voor uw kinderen opnieuw inricht. Ontwerp niets als mini, zoals een klein ingebouwd bureau of bed. Ze maakte deze fout toen ze de badkamer van haar jongens opknapte: Het heeft een schuin dak, dus hebben we een kleine douchecabine onder het lage plafond geplaatst. Onze jongens zijn aan de kleine kant, dus ik dacht dat het wel goed zou komen, maar onze oudste moet al bukken om te douchen – oeps!

Laat ze een paar kleine decorbeslissingen nemen.

Het is belangrijk om kinderen een kamer te geven die hun persoonlijkheid weerspiegelt. Ik heb mijn 8-jarige een super-subtiele glitterafwerking op haar slaapkamermuren laten aanbrengen, wat een lange weg heeft afgelegd om het feit dat ik felroze niet goedkeurde goed te maken. Beperk het tot drie muurkleuren, drie tapijtopties of drie dekbedovertrekken, en laat ze hun favoriet kiezen, zodat je niet de deur opent naar een hele slaapkamer met felle kleuren voor de komende jaren.

Maak de renovatie leuk voor de kinderen.

Geef je kinderen stiften of kleurpotloden en vertel ze dat ze alle muren kunnen kleuren die zullen worden neergehaald. Grote kinderen kunnen zelfs met een hamer tegen een muur slaan.

Kinderen doen het ook beter met verandering als ze weten wat ze kunnen verwachten. De boeken Tap Tap Bang Bang; Welterusten, welterusten, bouwplaats; Waar slapen graafmachines ’s nachts ?; en The Construction Alphabet Book zijn goedgekeurd door ouders overal te renoveren. Ga nog een stap verder en laat ze ‘plannen’ maken voor de renovatie (maak de schetsen vast; de aannemers krijgen er een kick van), en koop speelgoedgereedschap zodat ze bouwer kunnen spelen. Door uit te beelden wat er om hen heen gebeurt, kunnen ze het feit verwerken dat hun wereld, nou ja, gestript.

Houd één ruimte leuk en kindvriendelijk.

U zult veel tijd besteden aan het vertellen van uw kinderen waar ze niet kunnen lopen, aanraken of zijn, dus wijs een gebied speciaal voor hen aan. Misschien is het een tipi in een hoek van de woonkamer waar ze wat speelgoed en een zitzakkenstoel bewaren.

Pak geen speelgoed in als uw kind er onlangs over heeft gesproken.

Weet je wanneer je kind geobsedeerd is door speelgoed en het nu wil, en je door het huis raast en wanhopig probeert het te vinden? Stel je voor dat dat iets diep in de kelder in een doos wordt bewaard. Zorg ervoor dat de dingen waaraan hij momenteel gehecht is – boeken, pyjama’s, loveys – erg handig zijn. Plastic opslagbakken met labels en veilige bovenkanten zijn een geweldige manier om dingen dichtbij maar stofvrij te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *