Tips voor profielen

Als je gaat verbouwen ergens dan maak je natuurlijk altijd eerst een inventarisatie van alles spullen en gereedschappen die je nodig gaat hebben. Met het plannen van je project zal je dus ook uiteindelijk uitkomen bij het feit dat je profielen nodig hebt, bijvoorbeeld voor ramen of deuren. Nou bestaan er rubberen profielen maar ook inox profielen of ook wel rvs profielen genoemd. Inox profielen staan erom bekend dat ze sterk maar ook heel hygiënisch zijn omdat ze makkelijk zijn schoon te houden. Hierdoor zijn ze dus goed bruikbaar ook in de bouw van ruimtes waar daar extra aandacht voor moet zijn. Zoals bijvoorbeeld in ziekenhuizen, keukens of apotheken. 

Inox profielen

Inox profielen en RVS profielen zijn feitelijk gezien hetzelfde. RVS staat voor roestvast staal en is gemaakt van ijzer, chroom, koolstof en nikkel. Aan de buitenkant van de profielen zit een laagje chroom wat de metalen onder zich beschermt tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld roest. Let wel op dat je de stalen profiele altijd goed schoon houd, want ze zijn namelijk roest vast en niet roestvrij. Dit betekent dat als ergens op het staal zich te veel viezigheid opstapelt je alsnog een roestplek zult krijgen omdat dan de chroomlaag zijn werk niet meer goed kan doen.

Makkelijk om mee te werken

Als je met inox of RVS profielen werkt zorg dan wel dat je altijd het juiste gereedschap bij de hand hebt. Doordat de profielen van metaal gemaakt zijn is het goed materiaal om mee te lassen. Mocht je er doorheen willen boren dan zal je wel met wat steviger geschud moeten komen omdat het materiaal best hard is. Je kan zelf de profielen in stukken zagen of die laten doen door experts als je al van tevoren weet hoeveel en in welke maten je ze nodig hebt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *