Tv-beugels voor ruimtebesparend televisie kijken

Tegenwoordig kan jouw televisie op veel verschillende manieren in jouw kamer staan. Veel televisies staan gewoon met pootjes op een tv-meubel, andere hangen met een tv-beugel plat tegen de muur en weer andere televisies zijn met een verstelbare tv-beugel aan de muur of zelfs aan het plafond bevestigd. Door de televisie op te hangen, creëer je (optisch) meer ruimte. Hoe kan je dit het beste doen en wanneer is welk soort beugel geschikt?

Een platte, kantelbare of draai- en kantelbare tv-beugel?

Een platte tv-beugel zorgt ervoor dat je de televisie zo dicht mogelijk tegen de muur aan bevestigd. Daardoor wordt de ruimte rondom jou televisie vergroot. Een televisie die 30 cm boven een tv-meubel hangt, zorgt ervoor dat je meer ruimte op het tv-meubel hebt en het frisser oogt. Ook kan je er voor kiezen om helemaal geen tv-meubel onder de tv plaatsen. Dit kan erg handig zijn, wanneer je een kleine woonkamer hebt of voor in de slaapkamer. 

Met deze beugel kan het lijken alsof jouw tv een schilderij is. Veel televisies hebben tegenwoordig de mogelijkheid om, wanneer hij uit staat, foto’s of schilderijen af te beelden. Dit ondersteunt het gevoel dat de televisie een schilderij is en geeft extra sfeer in jouw huis. 

Een platte beugel is ideaal wanneer je recht voor de televisie zit, want dan zijn het beeld en geluid optimaal. Maar wanneer de zon of ander licht op de televisie schijnt, kan je deze niet kantelen of draaien. 

Een kantelbare tv-beugel

Door jouw televisie met een kantelbare tv-beugel aan de muur te hangen, kan je hem naar boven en beneden kantelen. Dit heeft de voordelen van een platte tv-beugel, waar bij komt dat je hem eenvoudig op hoogte kan verstellen. Zo kunnen kinderen eenvoudig televisie kijken, zonder steeds hun nek te hoeven strekken en kan je even later eenvoudig mee doen met een online sportles die je op jouw televisie streamt. Ook is dit ideaal voor het televisie kijken in bed. Als laatste is deze functie erg handig wanneer je de televisie hoger wilt hangen om het veilig uit de buurt van kinderen en huisdieren te houden. 

Een draai- en kantelbare tv-beugel

Met een draai- en kantelbare tv-beugel heb je de meest veelzijdige oplossing. Hiermee kan je vanuit iedere hoek jou favoriete serie, sportwedstrijd of film bekijken. Ook kan je hem eenvoudig draaien, wanneer de zon op het scherm schijnt. Als laatste zou je met deze tv-beugel mogelijk vanuit jouw keuken, eetkamer en woonkamer televisie kunnen kijken. Ideaal! 

Een elektrisch draaibare tv-muurbeugel

Tegenwoordig is het bovenstaande niet de enige keuze die je maakt bij het kiezen van een tv-beugel. Wanneer je een draaibare tv-beugel wilt, kan je tegenwoordig ook kiezen voor een elektrische. Daarmee hoef je niet steeds naar de televisie te lopen om hem van positie te veranderen om er terug op jouw plek achter te komen dat je hem niet voldoende hebt gedraaid. Je kunt nu vanaf die plek handmatig of via een app de gewenste kijkpositie instellen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *