Tweedehands, de nieuwe trend?

Tweedehands, de nieuwe trend?

We zien het in een behoorlijk aantal vakgebieden gebeuren. Tweedehands, gebruikt of vintage wordt steeds meer de trend. En dat is ook hard nodig, want dit is een manier van verduurzamen die de wereld kan redden. Dus: kies bij het (her)inrichten van je kantoor voor gebruikte kantoormeubelen! Wat is er mis met een tweedehands bureau? Vaak is de kwaliteit nog beter dan nieuwe goedkope meubels! Maar hoe zit het precies in de kleding business?

Vintage kleding

Je kunt kleding een tweede leven gunnen. Dat is niet slechts goed voor het milieu maar zeker ook voor de portemonnee. Het verkopen en kopen van kleding komt steeds vaker voor. Er zijn ook steeds meer vintage ofwel tweedehands kledingwinkels bijgekomen. In 2020 steeg dit aantal met maar liefst zeven procent! Er wordt wel gezegd dat de markt voor tweedehands kleding 21 keer sneller groeit dan de markt van nieuwe kleding. Retro en vintage zijn echt noemers waaronder tweedehands kleding zijn stoffige imago verliest. Maar hoe is deze ontwikkeling zo gekomen?

De trend van duurzaamheid in ontwikkeling

Sinds ongeveer 1980 is het verkopen van tweedehands spullen sterk opgekomen. Dit gold vooral voor de grote steden. Men was ontevreden over de groeiende afvalberg en de wegwerpeconomie. Het accepteren van tweedehands spullen is onder Nederlanders verder aan het toenemen. Zeker als het woord ‘vintage’ gebruikt wordt, is het razend populair. Hiernaast is er een stijgende aandacht voor prijsbewustheid en duurzame goederen. Nederlanders zijn steeds meer bereid om mooie spullen tweedehands te laten repareren of te kopen. Er zijn zelfs ‘repaircafés’ waar vrijwilligers iets komen repareren om een ander te helpen. Ook de crisis heeft de groei van tweedehands versterkt. De zienswijze van tweedehands goederen is de laatste jaren echt veranderd en zal zeker nog verder doorzetten. Doe dus mee en koop je kantoormeubelen, kleding of andere goederen tweedehands!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *