Verbouwen? Dit is waarom je de cv-ketel niet mag vergeten

Gefeliciteerd! Wellicht heb je een huis gekocht en is het tijd om na te denken over de verbouwing. De juiste keuken is gekozen, de badkamer is van top tot teen ontworpen en wellicht heb je ook over die scheidingswand tussen de woonkamer en keuken nagedacht. Dan begint het ‘leukste’ stuk en dat is het interieur. Welke gordijnen passen bij de sfeer van het huis, welke kleur verf mag er over de muur en welke vloer mag erin? De energieleverancier is allang afgesloten, maar welke cv-ketel (of boiler) zit er eigenlijk in? Dit is iets wat veel van ons vergeten. Desalniettemin is het ontzettend belangrijk om na te denken over jouw ketel. Is deze onlangs nog gecheckt en hoe oud is deze eigenlijk? Stel hij is ouder dan 10 jaar, zou je dan niet beter kunnen nadenken over het aanschaffen van een nieuwe? Wij helpen jou!

Waarom je cv-ketel gecontroleerd moet worden

Je maakt de kans op brandgevaar of andere gevaren een heel stuk kleiner door met regelmaat jouw cv-ketel te laten onderhouden. Zo voorkom jij ook dat je voor vrij onaangename verassingen komt te staan als een koude douche of je was die niet goed schoon wordt (wegens koud water). Er zitten een aantal voordelen aan een goed onderhouden cv-ketel:

  • Jouw cv-ketel gaat een stuk langer mee; Hierdoor hoef je minder snel een nieuwe cv-ketel aan te schaffen. Dit scheelt al snel in de kosten, want over het algemeen wordt de aanschaf van een nieuwe cv-ketel gezien als een hogere uitgave.
  • Je voorkomt eventuele storingen; De monteur die langskomt voor jouw cv-ketel zal kleine problemen oplossen. Hierdoor voorkom je dat jouw cv-ketel opeens uitvalt of opeens koud water zal geven. Het is namelijk net vervelend als jouw badkamer verwarming opeens uitvalt als je lekker in bad ligt en er bijna uit moet…
  • Je voorkomt duurdere reparatiekosten; Niemand is blij met hoge reparatiekosten. Door je ketel te laten onderhouden gaat niet alleen de cv-ketel, maar ook de cv-ketelonderdelen langer mee. Dit scheelt weer een hoop kosten.
  • Je cv-ketel zal energiezuiniger zijn; Erg prettig, want wat niet iedereen weet is dat dit tot wel 10% kan schelen ten opzichte van je huidige stookkosten.
  • Je cv-ketel is ook milieuvriendelijker; Je cv-ketel zal het gas beter kunnen verbranden als deze goed schoon en onderhouden is. Er wordt zo minder CO2 uitgestoten. Dat is toch mooi?!
  • Veiligheid staat voorop, dat zeker weten; Als een cv-ketel regelmatig geïnspecteerd wordt, verhoogd dit de brandveiligheid en wordt de kans op een lekkage van koolstofmonoxide verlaagd. Dit is belangrijk, want koolstofmonoxide is een giftige gassoort die meestal niet opgemerkt wordt. Deze is namelijk geur en geluidloos. De enige manier hoe je hierachter kunt komen is met een koolstofmonoxide melder.

Nieuwe ketel uitzoeken

Heb je een nieuwe cv-ketel nodig? Wij begrijpen dat niet iedereen kennis heeft over cv-ketels. Het is dan ook zeer aan te raden om op de website van de Consumentenbond te kijken. Zij testen vrijwel ieder jaar een x aantal cv-ketels en geven aan welke de beste prijs-kwaliteitsverhouding hebben (en uiteraard waarom). Heb jij een aantal vragen en wil je liever contact opnemen met een professioneel bedrijf? Dan staat Feenstra altijd voor je klaar. Het is ook mogelijk om van tevoren de cv-ketel kiezer te doen via hun website. Hier kun je al voorafgaande een beetje testen welke ketel het best aansluit bij jouw huis en wensen. Wie weet red je het ook alleen daar al mee!

Kortom, vergeet echt de cv-ketel niet!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *