Verhuisd? Tips voor raamdecoratie in verschillende ruimtes

Whoop whoop! Een nieuwe woning & verhuisd! Heel fijn dat het verhuizen ein-de-lijk achter de rug is. Nu is het tijd voor het leukere onderdeel, namelijk de inrichting! Je hebt vast al over het een en ander nagedacht. Waar komen de meubels  te staan? Moet er meer opbergruimte zoals een kast bijkomen? Welke woonaccessoires wil ik nog toevoegen om het gezelliger te maken? Wat hang ik voor de ramen? Op die laatste vraag heb ik het antwoord voor je. In dit artikel lees je welke raamdecoratie bij welke ruimte in je huis past.

 

Ga voor jezelf na welke aspecten je belangrijk vindt, waar moet jouw raamdecoratie sowieso aan voldoen? Denk aan privacy, de transparantie, sfeer, materiaal & het schoonmaken.

 

Slaapkamer

Wanneer je opzoek bent naar raambekleding voor de slaapkamer, moet je met een aantal dingen rekening houden, waaronder de transparantie van je raambekleding en privacy. Een slaapkamer wil je namelijk zo donker mogelijk kunnen maken, het is wetenschappelijk bewezen dat je daardoor beter kan slapen.  Daarnaast wil je ook privacy, het is niet fijn wanneer iedereen die langs loopt of de overburen zo naar binnen kan kijken wanneer je je bijvoorbeeld aan het omkleden bent.

 

Kies daarom voor verduisterende raamdecoratie! Aan te raden zijn rolgordijnen, plisségordijnen en overgordijnen. Een rolgordijn of een plisségordijn is goed te combineren met overgordijnen. Door de raamdecoratie isoleert je slaapkamer goed en heb je ook meteen sfeer door de overgordijnen. Win-win situatie! Wanneer je voor plisségordijnen gaat, kies ze in een Top down Bottom up uitvoering. Zo kun je beide kanten van je gordijn bedienen en ben je de baas over de lichtinval en je privacy.

 

Woonkamer

De centrale ruimte van je woning, de woonkamer. Hier ontvang je visite en breng je veel tijd door. ’s Avonds lekker relaxen op de bank, bijkomen van een lange werkdag. Wanneer je lekker onderuit gezakt op de bank zit, wil je niet dat iedere voorbijganger naar binnen kan loeren. Dan komt raamdecoratie om de hoek kijken! Een trendy favoriet voor de woonkamer zijn jaloezieen. Ga voor houten jaloezieën in een mooie houttint met een houtnerf erin verwerkt. Staat super stijlvol en maakt je woonkamer écht af. De lamellen kun je zelf bedienen! Jij beheerst de lichtinval en je vermijd met jouw jaloezieën directe inkijk.

 

Naast jaloezieën zijn duo rolgordijnen ook een mooie optie voor de woonkamer. Gemakkelijk te installeren en door de afwisselende banen met verschillende transparanties haal je sfeer in huis. Het duo rolgordijn, ook wel bekend als een roljaloezie, vermijd ook directe inkijk en is te verkrijgen met verduisterende banen. Voor een ruimte als de woonkamer, die je vaak wel wat lichter wil houden, zijn semi-transparante banen aan te raden! Pluspunt: super veel kleurkeuze!

 

Welke raamdecoratie is jouw favoriet?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *