nieuwe woning loting

Verhuizen of verbouwen? Check je fundering!

Wil je al een tijdje groter wonen of ben je druk op zoek naar een nieuwe woning in de stad? Dan zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden! Veel steden kampen namelijk met funderingsproblemen. En dat word je niet altijd vertelt als jij in je hoofd al jouw nieuwe droomhuis aan het inrichten bent. Waar kun je op letten?

  1. Een bouwkundige keuring is geen funderingsonderzoek

Als je er 100% zeker van wilt zijn dat jouw huis geen funderingsprobleem heeft dan moet je een funderingsonderzoek laten doen. Waarom dit belangrijk is? Omdat funderingsherstel een zeer prijzige aangelegenheid is en de waarde van een (koop)huis met funderingsproblemen behoorlijk kan zakken.

  1. Ga niet altijd uit van de kennis van de makelaar

Veel makelaars weten zelf ook lang niet alles van de risiciogebieden of de fundering van een woning. Je kunt dus -helaas – niet blind vertrouwen op de kennis van de makelaar. Kies altijd voor de zekere weg en vraag een funderingsonderzoek aan.

  1. Check of de woning in een risicogebied ligt

Gemeente Rotterdam is actief bezig met het in kaart brengen van de risicogebieden. Deze geven aan hoe goed of slecht een fundering is en binnen hoeveel tijd er echt actie ondernomen moet worden. Ligt jouw nieuwe stulpje in een risicogebied, dan zal je altijd funderingsonderzoek moeten laten doen.

  1. Funderingsproblemen, ook in nieuwbouw

Het bouwjaar van de woning zegt niet zoveel over de fundering. Is jouw nieuwe huis dus maar tientallen jaren oud? Dan nog kan deze te maken hebben met funderingsproblemen. Leeftijd is slechts een getal, dus staar je daar niet helemaal op blind.

Natuurlijk sporen wij het altijd aan om lekker aan de slag te gaan met je huis. Droom, laat je inspireren en check je fundering!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *