Vloerisolatie? Waarom dan?

Vloerisolatie weert de kou via isolatiemateriaal aan de onderzijde van een vloer

Het doel van vloerisolatie is warmtebehoud. Daarom wordt er bij vloerisolatie aan de onderzijde van een vloer isolatiemateriaal aangebracht. De kou komt namelijk van de onderzijde. Er zijn verschillende methodes en materialen voor vloerisolatie. 

Wanneer vloerisolatie?

Door warmteverlies te reduceren wordt het wooncomfort verhoogd

Door vloerisolatie toe te passen wordt optrekkende kou vanuit de kruipruimte geblokkeerd. Heeft u last van kou vanuit de vloer? Vloerisolatie zorgt voor meer behaaglijkheid en behoud van warmte. Doordat u energie bespaart, heeft dit een positieve uitwerking op de energierekening.

Meerdere technieken en materialen voor vloerisolatie

Er bestaan verschillende methodes en materialen om vloerisolatie aan te brengen
Wat de beste methode is, kan verschillen. Daarom  is een inspectie en adviesgesprek vooraf gewenst. Let op: De kruipruimte onder de vloer dient minimaal 50 cm. diep zijn om vloerisolatie goed aan te kunnen brengen.

Wilt u houten vloeren isoleren?

Een warme, droge woning met NEOpixels vloerisolatie

Dit gepatenteerde systeem wordt toegepast als na-isolatie bij houten vloeren. NEOpixels Vloerisolatie verbetert uw wooncomfort en verduurzaamt uw woning. Het vloerisolatiesysteem van NEOpixels wordt aangebracht in kruipruimtes die ruim genoeg zijn om in te werken (min. 50 cm. Hoog). Het vloerisolatiesysteem van NEOpixels is zeer efficiënt omdat het tegen de onderzijde van de houten vloer aangebracht wordt.

Het systeem biedt een betere vochtbalans in de woning én een lagere energierekening. Isoleer daarom uw houten vloer met NEOpixels vloerisolatie. In een normale rijtjeswoning is de vloerisolatie binnen een dag aangebracht.

Wilt u uw Betonvloer isoleren?

Het NEOpixel betonvloer-isolatiesysteem biedt hoge isolatiewaarde

Bij dit systeem worden staalkabels gespannen in kruipruimtes tussen de muren. Op de staalkabels komt een aluminium reflectiefolie te liggen. Hieraan zijn zakken verbonden, gevuld met NEOpixels. Zo wordt het systeem strak tegen de bodem van de vloer aan gemonteerd. De NEOpixels zijn EPS-parels die buitengewoon goed isoleren. Zeker in combinatie met de aluminium reflectiefolie biedt dit een hoge isolatiewaarde. Het systeem is damp-open zodat vocht altijd weg kan uit de constructie.

Waarom betonvloerisolatie met NEOpixels?

NEOpixels vloerisolatie worden vooral toegepast bij diepere kruipruimtes

Dit omdat het in deze ruimtes niet rendabel is om een product op de bodem aan te brengen. Doordat het product direct tegen de vloer wordt aangebracht, ervaart u direct minder tocht en een minder koude vloer. De NEOpixels zorgen voor reflectie van warmte waardoor u minder warmte verliest. Het isolatiepakket is damp-open waardoor vocht goed afgevoerd kan worden. 

Terugverdientijd vloerisolatie
Gemiddeld heeft u uw investering in vloerisolatie na 8 tot 10 jaar terugverdiend.

Ook bij vloerisolatie zijn er subsidiemogelijkheden

Vanaf 4 januari 2021 is er via de ISDE-regeling van de Rijksoverheid subsidie beschikbaar voor vloerisolatie. Een voorwaarde om voor deze vloerisolatiesubsidie in aanmerking te komen is dat u naast vloerisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor vloerisolatie is vastgesteld op 7 euro per vierkante meter.

Gratis advies en offerte voor vloerisolatie bij u thuis

Benieuwd of vloerisolatie voor u zinvol is?

Onze isolatieadviseur komt graag bij u langs voor het juiste advies en om uitleg te geven over de verschillende isolatiematerialen die wij toepassen. Dit advies en de offerte zijn gratis. ISOenergy is misschien niet de goedkoopste maar wel de beste.

Check: https://www.isoenergy.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *