Vochtbestrijding in huis: voorkom deze fouten

Iedereen kan thuis te maken krijgen met vochtproblemen, maar er zijn verschillende maatregelen die je kunt nemen om deze problemen tegen te gaan. Veel mensen willen vocht echter bestrijden op de verkeerde manier. Dit zijn de meest gemaakte fouten in de strijd tegen vocht:

  • Na het zien van een vlek direct vochtwerende verf gebruiken: de verf zal de vlek alleen voor enige tijd van het zicht onttrekken. Het vocht blijft echter aanwezig en het probleem wordt op deze manier niet opgelost.
  • Ramen gesloten houden als het buiten koud is: ook in de herfst en in de winter moeten ramen minstens 10 minuten per dag geopend worden om de lucht in huis te verversen. Anders bestaat er een grote kans op het ontstaan van condens en schimmels.
  • Een woning te veel isoleren: als een huis te goed geïsoleerd is, dan kan de lucht niet circuleren. Dat zorgt voor een verhoogde luchtvochtigheid en dat leidt tot condensatieproblemen en schimmels.

Om vochtproblemen te voorkomen is het belangrijk dat je rekening houdt met bovenstaande punten. Daarnaast kun je natuurlijk ook een expert om advies vragen als het gaat om vochtbestrijding.

Schakel een specialist in om vochtproblemen op te lossen

Is het leed al geschied en heb je in huis vochtproblemen die jij zelf niet kunt oplossen? Ook dan is het verstandig om de hulp in te schakelen van een specialist. Dan weet je zeker dat het probleem effectief en permanent bestreden wordt. Omdat er vele soorten vochtproblemen zijn, bestaan er ook diverse oplossingen op het gebied van vochtbestrijding. Voorbeelden hiervan zijn muurinjecties, bekuiping en kelderdrainage. Daarnaast kun je met een professioneel luchtbehandelingssysteem vochtproblemen vaak voor zijn. Een specialist zal je altijd van een zo goed mogelijk advies voorzien om de problemen te verhelpen en in de toekomst te voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *