Voordelen van een interieurontwerper tijdens de kantoorinrichting

De kantoorinrichting is meer dan alleen een kleurtje op de muur en het plaatsen van bureaus en bureaustoelen. Je zal rekening moeten houden met de identiteit van het bedrijf, de arbeidsproductiviteit en het werkplezier van de medewerkers. Door een interieurontwerper in te schakelen, weet je zeker dat je niets vergeet als je de kantoorinrichting onder handen gaat nemen. Want waar moet je wel niet allemaal aan denken? 

Kantoorinrichting dat aansluit bij de identiteit van het bedrijf

Of je nu over een kantoorruimte in Rotterdam beschikt of over een bedrijfspand in Groningen. Je wilt natuurlijk met de kantoorinrichting uitstralen wie je bent als bedrijf. Als je samen met de interieurontwerper om de tafel gaat zitten, ga je kijken naar de identiteit van het bedrijf en wat je als bedrijf wilt uitstralen. Hierbij ga je samen met de interieurontwerper kijken naar het gewenste concept, waarbij de identiteit van het bedrijf terug te zien is.  

Kantoorinrichting dat lekker werkt

Daarnaast is niet alleen de uitstraling van de kantoorinrichting belangrijk, maar het is ook belangrijk dat jij en je collega’s productief aan het werk kunnen op kantoor. Er zijn verschillende factoren die hier invloed op hebben. Denk hierbij aan voldoende daglicht en een goede akoestiek. Maar ook de grootte van de vergadertafel en de opbergruimte zijn belangrijke punten waaraan gedacht moet worden om ervoor te zorgen dat jij productief kunt werken op kantoor. 

Ergonomische werkplek

Hoor jij op kantoor dat de werknemers gezondheidsklachten ondervinden, zoals hoofdpijn of een zere rug? Dan kan dit zeker komen door de ergonomie op kantoor. De ergonomie op het kantoor speelt een belangrijke rol. De ergonomie in de kantoorinrichting zorgt er namelijk voor dat de werknemers gezond aan het werk zijn en dit heeft invloed op het ziekteverzuim. Een interieurontwerper zal je meenemen in de verschillende opties om de kantoorinrichting ergonomisch te maken, zodat de werknemers op kantoor ergonomisch aan het werk kunnen. 

Trends en ontwikkelingen

Een interieurontwerper weet wat de laatste trends en ontwikkelingen zijn. Daarnaast weet een interieurontwerper ook hoe deze trends en ontwikkelingen toegepast kunnen worden in de kantoorinrichting. Een plek is tegenwoordig meer dan een werkplek waar de werknemers van 9 tot 17 aan het werk zijn. Het is tegenwoordig ook een ontmoetingsplek en een plek waar je goed moet kunnen samenwerken en moet kunnen sparren om tot nieuwe ideeën en oplossingen te komen. Een interieurontwerper heeft hier de benodigde kennis over en weet hierdoor jouw verwachtingen te kunnen verwerken in een passende inrichting. 

Ben jij van plan om aan de slag te gaan met jouw kantoorinrichting? De ontwerpers van Kato Projecten kunnen niet wachten om samen met jou een concept te maken, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat de kantoorinrichting bijdraagt aan het succes van jouw onderneming en merk. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *