Waar je op moet letten bij het verbouwen van de badkamer 

Wordt het tijd voor een nieuwe badkamer? Een badkamerrenovatie is een hele klus. Waar begin je? Waar moet je allemaal opletten? In dit artikel leren we je alles over wat je moet weten bij het verbouwen van de badkamer. Zo kan je binnenkort heerlijk genieten van je droombadkamer!

1.Doe inspiratie op

Het is fijn om precies te weten wat je wilt in een nieuwe badkamer. Speur daarom het internet lekker af op zoek naar de mooiste badkamers. Doe inspiratie op in woonbladen, woonblogs, Instagram of Pinterest. Maak een moodboard met wat je echt mooi vindt. Bedenk welke essentiels en details je echt wilt in de badkamer. Ga je bijvoorbeeld voor een zwarte kraan? Zorg dan wel dat je zowel een zwarte badkraan als een zwarte wastafelkraan plaatst in de nieuwe badkamer. 

2.Bezoek winkels

Na het kijken naar badkamer inspiratie is het tijd om de materialen en producten in winkels te bekijken. Hierdoor zie je het verschil in prijzen en kwaliteit. Een badruimte moet jarenlang meegaan. Het is een ruimte die vaak vochtig wordt, waardoor het essentieel is dat alle onderdelen van goede kwaliteit zijn. Het bezoeken van winkels kan meteen een indicatie geven van de kosten. Het is ook erg prettig om de verschillende soorten tegels in het echt te zien om zo een goede beslissing te maken. Wordt het natuutsreen of ga je voor keramische tegels?

3.Onderzoek de ruimte

Breng de huidige badkamer goed in kaart om te kunnen kijken naar de mogelijkheden ban de nieuwe badkamer. Let hierbij op de ligging van de leidingen, elektra en de indeling van muurtjes. Wanneer er verschillende leidingen moeten worden verplaatst of verlengd kan dat zorgen voor extra kosten. Het is daarnaast ook belangrijk om rekening te houden met de grootte van de ruimte om een goede indeling te kunnen bepalen.

4.Maak een bouwtekening

Toevoerkranen check? Afvoerbuizen check? Dan is het tijd om de maten in de badkamer uit te zetten. Zo weet je precies waar het sanitair en de badkamermeubelen moeten komen te staan, denk aan het toilet, de douche en/of het bad en het badmeubel. Een bouwtekening van een badkamer kan je zelf maken of door een sanitair expert laten maken. Hierdoor zie je snel genoeg of je gehele wensenpakket wel past. Ook zal blijken of de indeling die je zelf hebt bedacht de meest logische indeling is.

5.Aanschaf van gereedschap en producten

Heb je helemaal voor ogen wat je wilt en waar? Dan is het tijd de artikelen te gaan aanschaffen. Bedenk alleen wel dat je vaak nog lang moet wachten op de levering, soms – en zeker bij producten op maat – tot wel enkele weken. Zorg er daarom voor dat je tijdig alle materialen en badkamermeubels aanschaft. Naast materialen en meubels heb je natuurlijk ook gereedschap nodig om de badkamer te installeren. Bij de bouwmarkt kan je hiervoor goed terecht en kunnen je helpen met advies. 

6.Verbouwen maar 

Alles geregeld? Dan is het tijd om te gaan verbouwen. Slopen, stucen, voegen en betegelen, er komt vanalles bij kijken. Het is verstandig om een professional te laten verbouwen als je er zelf geen ervaring mee hebt. Tip, vraag bij meerdere bedrijven een offerte op om zo een schatting te krijgen van de kosten. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *