Waar moet je op letten bij het plaatsen van een douchewand?

Ben je momenteel bezig met het aanpakken van de huidige badkamer? Kan deze wel een moderne uitstraling gebruiken. Of wordt de huidige douche vervangen voor een inloopdouche? In beide gevallen komt er dan een nieuwe douche. Maar als je zelf gaat klussen, dan is het wel goed om te weten waar je rekening mee moet houden. Dit leggen we je graag uit in deze blog.

Praktische informatie

Glazen douchewanden zijn er in vele soorten en maten, maar bij Glasdiscount.nl zijn er de kant en klare douchewanden. Deze douchewanden zijn gemaakt van gehard glas, wat als voordeel biedt dat het degelijk en zeer stevig staat en dat het in zijn geheel groter oogt in de badkamer. Doordat de kant en klare douchewanden op standaard maten zijn gemaakt, hoef je geen rekening te houden met de maatvoeringen. Want dat is allemaal al voor jou gedaan.

Het enige wat je nog moet doen, bepaal de plaatsing en afwerking van jouw nieuwe douche. Hierbij moet je denken aan de U-profielen en stabilisatiestangen. Dan is het nu tijd om echt aan de slag te gaan.

Stappenplan om de douchewand te plaatsen

Bepaal waar de douche in de badkamer geplaatst mag worden en welke muur (muren) je hiervoor wilt gebruiken. Meet het middelpunt op en teken een gewenste loodrechte lijn op de tegelwand. Dit is wel afhankelijk van het feit of er een douchebak aanwezig is of niet. Is die er niet, dan is het gemakkelijker want dan kan de douchewand overal geplaatst worden.

Ga verder met het aftekenen van de schroefgaten, is alles naar wens en kloppend? Dan kan je de gaten gaan boren. Je kan dan het muurprofiel vat gaan schroeven. Dit is het frame waar de douchewand straks in bevestigd gaat worden. Maak gebruik van sanitair kit, aan de achterkant om het profiel meer stevigheid te geven aan de wand. Als laatste plaats je de douchewand in het profiel, dit doe je schuivend. Eenmaal goed op zijn plek? Dan kan je het geheel vastschroeven en staat jouw douchewand stevig en wel. Dan is het nu tijd om de eerste douche in de nieuwe douche cabine te gaan ervaren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *