Waar warmtebeeldcamera’s jouw bedrijf mee kunnen helpen!

Veiligheid is een erg belangrijke eis voor een werkplek, zo ook voor de jouwe. Ook al lijkt jouw bedrijf heel veilig te werken, het kan nooit kwaad om dit af en toe te controleren. Een manier hoe je dit kunt doen is door een warmtebeeldcamera te gebruiken. Dit klinkt misschien wat raar, maar in deze blog zullen we je hier meer over vertellen.

Wat doet een warmtebeeldcamera?

Warmtebeeldcamera’s helpen jou bij het controleren van jouw bedrijfspand. Stel jij gaat te werk in een bedrijfspand die al een tijd geleden gebouwd is, dan kan het zo zijn dat deze minder stevig staat dan dat het doet vermoeden. Door een warmtebeeldcamera te gebruiken, kan jij scheuren vinden die zich binnenin de muur bevinden. Als dit het geval is, kan je deze op tijd vervangen en blijft jouw werkplek veilig om in te werken. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat deze scheuren zich doorzetten naar de buitenkant van de muur. Zodra dit het geval is, loop je serieus gevaar: de muur kan dan namelijk instorten.

Het vinden van scheuren is echter niet de enige functie van een warmtebeeldcamera. Deze kan je namelijk ook helpen bij het vinden van lekkages of isolatie- en ventilatieproblemen signaleren. Erg handig dus!

Is het gebruik van een warmtebeeldcamera gevaarlijk?

Veel mensen denken dat warmtebeeldcamera’s gevaarlijk zijn, vanwege de straling die zij gebruiken om gebreken in een gebouw te ontdekken. Dit is echter niet het geval. Deze straling heeft namelijk geen invloed op het menselijk lichaam en is daarom volkomen veilig te gebruiken. 

Omega Meetmiddelen

Als jij op zoek bent naar de perfecte warmtebeeldcamera, is Omega Meetmiddelen perfect voor jou. Zij hebben een ruim aanbod in veel verschillende meetmiddelen, waaronder deze camera. Aangezien veiligheid voorop staat bij vrijwel elke werkplek, is het zeker aan te raden om de website van Omega Meetmiddelen grondig te bekijken. Werk jij in een bedrijf waar veel gebruik wordt gemaakt van elektrische apparaten? Dan is een NEN 3140-tester perfect voor jou! Heb jij vragen over welke meetmiddelen voor jouw bedrijf zoal relevant zijn? Eén van de specialisten van Omega Meetmiddelen staat je graag te woord. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *