Waarom je Douglas hout zou moeten gaan gebruiken

Ga je binnenkort een tuinhuisje, overkapping of schutting maken? Dan heb je grote kans dat je Douglas hout kiest. Waarom Douglas hout vraag je je af? Dat komt omdat het vele voordelen met zich meebrengt. Douglas hout kopen kan zowel in de vorm van palen als planken. Hier een aantal tips om de juiste keuze te maken. Het is goed om te weten dat Douglas hout van hoogwaardige kwaliteit is en dan het de meest duurzame keuze is.

Douglas hout is zeer duurzaam

Douglas hout is een zeer duurzame keuze. Dit type hout heeft namelijk duurzaamheidsklasse 3. En het scoort daardoor een stuk beter dan andere bekende houtsoorten zoals vurenhout. Daarnaast geeft deze klasse ook aan hoe goed je het kunt gebruiken voor buiten. Hoe lager de klasse van het hout is hoe minder het hout tegen weersinvloeden bestand is. Het hout is ook minder bestendig tegen schimmels. Laat je het Douglas hout goed behandelen dan krijgt het een langere levensduur. Bij toepassingen in de tuin is dat heel prettig.

De prachtige kleur van Douglas hout

Naast de duurzaamheid is de kleur een ander groot voordeel van Douglas hout. Het heeft een prachtige warme kleur en is net wat geler dan andere houtsoorten. Sommige mensen vinden het zelfs een roze kleur hebben. Dit alles maakt het hout heel warm met een prachtige natuurlijke uitstraling. Je kunt Douglas hout heel goed behandelen met beits en daardoor zal de kleur iets donkerder worden, maar het zal altijd dezelfde uitstraling behouden.

Het hout is stabiel en recht

Douglas hout is van hoge kwaliteit en weet zich daardoor te onderscheiden van andere houtsoorten. Douglas hout heeft weinig kwetsbare plekken en de nerven zijn normaal gesproken langer dan bij andere houtsoorten. Bij gebruik zul je daarom minder last hebben dat het hout gaat werken, oftewel draaien of krom trekken. 

Douglas hout is heel onderhoudsvriendelijk

Uiteraard is het vanzelfsprekend dat hout goed onderhouden moet worden voor een langere levensduur. Ook bij Douglas is dit het geval, alhoewel het hout zich goed laat behandelen met alleen beits. Eenmaal behandeld met beits en je kunt er jaren mee doen. 

Heel makkelijk te bewerkenGebruik je Douglas hout dan heb je een harde houtsoort in je handen. Toch laat Douglas hout zich makkelijk bewerken en kun je gereedschap gebruiken om het hout te bewerken, behandelen of te bevestigen. Dit is één van de grote voordelen als je besluit Douglas hout te gaan gebruiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *