Waarom kiezen voor karton als verpakkingsmateriaal

Bouwmaterialen zitten altijd verpakt om de materialen te beschermen. Vaak worden hier materialen als plastic voor gebruikt, wat natuurlijk heel slecht is voor het milieu. Karton wordt vaak ook geassocieerd met hoge verspillen en belasting van het milieu, maar dit is echter totaal niet waar. Karton is vaak voor een groot deel gerecycled en daarom een goede keuze als verpakkingsmateriaal.

Dozen op maat

Door een op maat gemaakte verzenddoos te kopen, belast je het milieu minder. Normale dozen zijn namelijk vaak ruim 40% te groot, waardoor er veel karton verloren gaat. Het is dus niet alleen voordeliger om dozen op maat te maken, maar ook een stuk beter voor het milieu.

Gerecycled karton

Karton kan tot 5 keer gerecycled worden, waardoor het een verpakkingsmateriaal is dat zeer verantwoord is. Verder worden er voor iedere gekapte boom voor karton, twee nieuwe bomen geplant. Hierdoor komt er geen tekort aan materiaal en is het minder schadelijk voor het milieu.

Karton beschermt je materialen

Karton is niet alleen duurzamer dan plastic, maar ook zeer stevig en dus geschikt om je bouwmaterialen te beschermen tegen beschadigingen. Voor breekbare producten zijn er zelfs kartonnen dozen met dubbele golflagen, die voor nog meer extra bescherming zorgen.

Karton is eenvoudig te personaliseren

Het handige aan karton is dat je er eenvoudig dingen op kunt printen. Zo plaats je bijvoorbeeld je bedrijfslogo, maar natuurlijk ook de informatie over wat er precies in de verpakking zit. Zo vind je gemakkelijk de juiste materialen, zonder alle verpakkingen open te moeten maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *