Waarom pelletkachels erg handig zijn

Een van de grootste trends in de woningverwarming van de afgelopen jaren is de installatie van pelletkachels, die zijn geëvolueerd van houtkachels en naarmate de technologie zich heeft ontwikkeld, zijn er niet alleen verbeteringen aangebracht in het ontwerp, maar ook in het gemak en de functie.

Kostenefficiënt

We willen allemaal proberen om geld te besparen op de kosten voor het warm houden van onze huizen en het verwarmen van ons water en een pelletkachel biedt een zeer kosteneffectieve oplossing omdat deze het proces van convectie gebruikt om warmte over te brengen. De kosten van de pellets zijn veel lager dan de kosten voor olie, gas of elektriciteit en leveren een vergelijkbare hoeveelheid warmte.

Milieuvriendelijk

De pelletkachels zijn de perfecte warmtebron voor diegenen die zich bewust zijn van hun ecologische voetafdruk en de impact van het gebruik van fossiele brandstoffen op het milieu. De pellets die in de kachels worden gebruikt, zijn gemaakt van zaagsel, sloophout en andere houtproducten die anders zouden worden weggegooid en die efficiënt branden en een beperkte hoeveelheid rook en as produceren. De pellets zijn een hernieuwbare brandstofbron en hebben veel minder impact op het broeikaseffect dan de tegenhangers van fossiele brandstoffen.

Gemakkelijk te gebruiken

Veel pelletkachels zijn voorzien van programmeerbare thermostaten en geven u ook de mogelijkheid om de temperatuur te regelen, te zien of u voldoende brandstof heeft en te controleren wanneer u de kachel moet schoonmaken en dat alles met een druk op de knop.

Comfortabel en warm

De pelletkachels kunnen klein genoeg zijn om een eenpersoonskamer op te warmen. Of ze kunnen worden geïntegreerd als onderdeel van het warmwatersysteem wanneer ze zijn voorzien van een achtergrondketel om u warm water te brengen en de rest van uw huis te helpen verwarmen via het centrale verwarmingssysteem.

veilig en handig

Het grootste voordeel van pelletkachels is hun veiligheid, omdat ze vrijwel geen brandgevaar opleveren. Ze kunnen dicht bij de muur worden geplaatst omdat ze een minimale externe warmte leveren, wat betekent dat ze een ideale keuze zijn als u kinderen of huisdieren heeft. Zodra u de trechter hebt gevuld en de kachel hebt aangezet, worden de pellets automatisch gevoed met een vlam die constant brandt tot u hem uitschakelt. Het is veilig genoeg om een pelletkachel te laten branden terwijl u weg bent en hij zal onbeheerd blijven branden zolang er pellets te verbranden zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *