Waarom zijn vluchttrappen belangrijk?

Vluchttrappen zijn trappen die speciaal zijn ontworpen voor ongevallen en brand. Daarom worden ze ook wel brandtrappen genoemd. Vluchttrappen zijn trappen die ervoor zorgen dat mensen zich in een noodsituatie snel kunnen verplaatsen van verdieping. Maar waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van vluchttrappen? En is een vluchttrap wel veilig voor mijn omgeving? In deze blog probeer ik je zo duidelijk mogelijk antwoord te geven op deze vragen.

Waarom vluchttrappen?

Vluchttrappen worden steeds belangrijker voor flats of grote gebouwen. Niet alleen voor de veiligheid van de mensen. Maar ook omdat er steeds strengere bouwvoorschriften komen. Ook is brandveiligheid een belangrijk onderdeel geworden bij nieuwbouw. Omdat uit eerdere voorvallen is gebleken, dat niet alle gebouwen veilig waren. Vluchttrappen zijn dus een ideale oplossing voor gebouwen die meerdere verdiepingen hebben. Je kunt de trap makkelijk gebruiken en er kunnen meerdere mensen tegelijkertijd op de trap lopen. Het voordeel van vluchttrappen is dat ze niet alleen bij nieuwbouw gebruikt kunnen worden. Maar vluchttrappen kunnen ook bij bestaande gebouwen geplaatst worden. 

Op maat gemaakt

De vluchttrappen worden allemaal op maat gemaakt, hierdoor passen ze perfect bij het gebouw. Het kan namelijk niet zo zijn, dat een trap niet goed aansluit op een verdieping. Dat kan zorgen voor gevaarlijke situaties. Bedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van vluchttrappen komen eerst zelf kijken op locatie. Ze zullen dan een plan maken over het plaatsen van de trap. De locatie en de grootte van de trap zullen dan ook bepaald worden. 

Weerstand brandtrappen

Stalen brandtrappen of stalen vluchttrappen zijn redelijk weerbestendig en zullen niet zo snel vlam vatten. Hierdoor kan de vereiste tijd voor het ontruimen van het gebouw gehaald worden. Ook zijn de trappen vaak in een apart trappenhuis en worden de noodtrappen met noodverlichting aangegeven. Hierdoor kunnen mensen ook tijdens veel rook uitzicht houden op de vluchttrap. 

Als je meer wilt weten over de vluchttrappen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan een kijkje op de website:  https://spiltrapcentrum.nl/vluchttrappen/

Spiltrapcentrum is een bedrijf die jarenlange ervaring heeft in het produceren en plaatsen van deze vluchtrappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *