Wat is een compressor

Je vraagt je af “Wat is een compressor“? De werking van de compressor is om lucht van buiten af om te zetten in samengeperste perslucht. De zuiger van de compressor pompt lucht uit de omgeving in het drukvat. Hierdoor ontstaat perslucht met de gewenste druk, waardoor jij jouw werkzaamheden kan uitvoeren. Is de compressor voorzien van een vliegwiel met koelribben, dan wordt de lucht nog beter gekoeld waardoor je hogere kwaliteit aan perslucht krijgt.

Deze perslucht wordt voor diverse werkzaamheden gebruikt, denkend aan verfspuiten of banden oppompen. De perslucht bestaat uit allemaal luchtmoleculen, welke bij het samenpersen sneller gaan bewegen. Er wordt druk opgebouwd in het drukvat. Wanneer de luchtmoleculen worden vrijgelaten, vliegt de lucht eruit. Een mooie vergelijking is de ballon. Wanneer jij lucht in de ballon blaast, wordt de lucht gecomprimeerd. Hierdoor blaast de ballon op. Zodra je de ballon los laat vliegt de ballon weg door de opgebouwde druk.

Het assortiment van Airpress bestaat uit allerlei compressoren. De series die Airpress aanbiedt zijn de Blauwe serie, Groene serie, K-serie en benzine compressoren. Neem bijvoorbeeld de 12V compressor uit de Blauwe serie. Deze compressoren werken op de accu van de auto. Alleen de Mini olievrije compressor moet in de 12 volt stekker aangesloten worden van de auto. Wanneer je deze compressoren hebt aangesloten, zet je de compressor aan en deze begint lucht van buitenaf naar binnen te pompen. Op een gegeven moment is het drukvat vol en zal de compressor vanzelf uitgaan.

Ben je in een omgeving waar geluid niet gewenst is, maar waar je wel luchtdruk nodig hebt? Denk dan eens aan een stille compressor. Zo kun je alsnog jouw werkzaamheden uitvoeren. De stille compressor wordt ook low noise compressor genoemd. Het toerental is lager en om de motor is een speciale behuizing gemaakt. De behuizing is voorzien van geluidsisolatie. Hierdoor is de stille compressor stiller. De stille luchtcompressor is ook verkrijgbaar in professionele serie voor kleine industrieën.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *