Wat te doen bij asbest

Als je weet dat jouw huis of het pand dat je beheert is gebouwd voor 1994, dan weet je ook dat er een grote kans is dat er zich asbest bevindt in de muren. Als je dus wilt gaan verbouwen dan weet je dat je het materiaal zal moeten verwijderen. Dit kan alleen op een professionele manier en voordat het gebeurt moet er een asbest inventarisatie plaats vinden. Dit is bij wet verplicht dus zorg ervoor dat je dit ook echt laat doen door een goed bedrijf.

Wat is een asbestinventarisatie?

Bij een asbestinventarisatie wordt er, het woord zegt het eigenlijk al een beetje, gekeken naar waar het asbest zich precies bevindt en hoeveel asbest zich in het pand of huis bevindt. Net als je in een winkel je producten inventariseert, inventariseer je dus in dit geval asbest om het even nog simpeler te verwoorden. Bij dit onderzoek komen professionele mensen bij je langs om te kijken maar er wordt van tevoren bijvoorbeeld ook naar de bouwtekeningen van jouw huis of pand gekeken. Zo kan er al enigszins worden voorspeld op welke plekken er asbest te vinden zal zijn. Zodra is vastgesteld waar het materiaal zich allemaal bevindt wordt er ook een monster van het asbest afgenomen. Dit wordt door de beste mensen onderzocht en als dit klaar is word jij ingelicht over de vondsten door middel van een asbestrapport.

Soorten inventarisatie

Er zijn verschillende soorten manieren van het inventariseren van asbest. Drie om precies te zijn. Dat is bijvoorbeeld een niet destructief onderzoek, een gericht en beperkt destructief onderzoek, of een destructief onderzoek. Dit hangt allemaal af van de grote van jouw bouw of sloop project. Dit kan allemaal worden besproken voordat het onderzoek plaats zal vinden zodat je precies weet waar je aan toe bent als de adviseurs langs komen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *