Welk type printer kan er gebruikt worden in de bouw?

Ondanks dat veel processen tegenwoordig online zijn is de printer nog steeds een essentieel apparaat. Belangrijke bouwvergunningen die zijn ondertekend moeten natuurlijk online opgeslagen worden. Dan is het handig als ze met een printer kunnen worden ingescand. Bouwmedewerkers willen altijd een papieren bouwtekening om raad te plegen tijdens het werk. Hierop kunnen dan berekeningen en schetsen worden gemaakt. Een goede bedrijfsprinter hebben is een echte bouwaanrader voor ieder klusbedrijf. Maar hoe werkt zo’n printer nou precies? 

In het kort 

De manier waarop printers werken is vrij eenvoudig. In het kort: printers werken door digitale afbeeldingen en tekst om te zetten in fysieke kopieën. Ze doen dit met behulp van een stuurprogramma of gespecialiseerde software die is ontworpen om het bestand om te zetten in een taal die de printer kan begrijpen. De afbeelding of tekst wordt vervolgens opnieuw op de pagina gemaakt met behulp van een reeks minuscule puntjes. De methode die wordt gebruikt voor het aanbrengen van de inkt is het enige verschil tussen het type printers.   

Inkjet printers 

Inkjetprinters hebben elk een printkop met duizenden kleine gaatjes. Deze kleine openingen laten microscopisch kleine inktdruppels met een hoge snelheid op het papier in de printer vallen. 

Laser/ LED printers 

Laser- en LED-machines werken op dezelfde manier als inkjet: het beeld is opgebouwd uit een heleboel kleine puntjes één geheel maken. De methode die wordt toegepast is echter enorm verschillend. Waar een inkjet vloeibare stippen gebruikt, gebruikt een lasermachine stippen die bestaan uit een fijn poeder van vaste deeltjes.  

Vaste inkt printers  

Vaste inkt printers werken door de afbeelding eerst te maken op een grote metalen rol die vervolgens rechtstreeks op de pagina wordt overgebracht. Eenmaal droog, blijft er een afbeelding over die is gemaakt van een krijtachtige substantie. Vaste-inktprinters staan erom bekend levendige, kleurrijke prints te produceren die echt opvallen. Deze speciale printmethode is alleen verkrijgbaar bij printers van Xerox. Zij hebben de beste bedrijfsprinters die geschikt zijn voor in de bouw. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *