Welke steigerhouten meubelen zijn geschikt?

Wilt u uw huis opnieuw inrichten en bent u nu op zoek naar originele, smaakvolle meubelen? Dan zijn echte steigerhouten meubelen misschien iets voor u. Steigerhout is robuust, duurzaam en heeft een stoere uitstraling. Echter, met een paar kleine aanpassingen kan het ook een bijzonder charmant effect geven. Leest u vooral verder en ontdekt u de mogelijkheden van steigerhouten meubelen, geheel op maat gemaakt.

De charme van steigerhouten meubelen

Steigerhout heeft al een heel leven achter zich. Door blootstelling aan weer, wind en regen heeft het een gepatineerd uiterlijk gekregen. Deze patina is een beschermlaag die in de loop der jaren is opgebouwd. Het geeft steigerhout een doorleefd en haast vintage karakter. Steigerhout is van nature sterk, heeft een grote draagkracht en kan dus geschikt gemaakt worden voor uiteenlopende meubelstukken. Door het robuuste en industriële karakter van steigerhout te koppelen aan trendy en comfortabele elementen, krijgt u een charmant geheel dat in veel woningen uitstekend kan staan.

Steigerhouten tuinmeubelen

Door zijn natuurlijke beschermlaag is steigerhout bij uitstek geschikt als basismateriaal voor tuinmeubilair. Steigerhout is echter niet onkwetsbaar. Met een oliebehandeling of een white wash zorgt u ervoor dat uw steigerhouten tuinmeubelen nog veel langer meegaan. Voor de tuin hebt u een ruime keuze aan steigerhouten tuintafels, tuinstoelen, tuinsofa’s en loungesets. Met comfortabele zit- en rugkussens in diverse kleuren stelt u zelf uw eigen tuinmeubelset samen.

Steigerhouten meubelen voor binnen

Met steigerhouten meubelen binnen in huis is het een peulenschil om een industriële of landelijke sfeer te creëren. Denk aan tv-meubels, een stevige kastenwand, maar ook een smaakvolle badkamerinrichting met stoere accenten. Steigerhouten meubelen voor het binnenbereik passen erg goed in een inrichting met grote en opvallende stijlelementen. U kunt alle eettafels van steigerhout precies op maat laten maken, zo passen de steigerhouten meubelen altijd perfect op de door u uitgekozen plek. Een steigerhouten eettafel is duurzaam en gemaakt om decennialang mee te gaan. Een eettafel voor uw gezin of een extra lange tafel waar u een uitgebreid familiediner kunt houden, beide liggen binnen onze mogelijkheden. Als u kiest voor steigerhouten binnenmeubelen, maar u wilt uw inrichting niet té robuust maken, combineert u ze dan met leuke sierkussens, kleedjes, beeldjes en vazen. De combinatie van stoerheid en charme geeft uw interieur diepgang.

Kiest u vooral voor kwaliteit en maatwerk

Als u kiest voor steigerhouten meubelen kies dan wel voor vakwerk en maatwerk. Een betrouwbare leverancier die werkt met goede steigerhouten planken.

Steigerhouten meubelen hebben een fijne tot matig grove nerf. Het hout wordt na droging steeds harder. Als het hout onbehandeld is, gaat het tien tot vijftien jaar mee. En behandeld hout gaat nog veel langer mee. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor Douglas hout, een zeer harde houtsoort en heel geschikt voor meubelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *