Zelf een loft bouwen?

Zelf een loft bouwen?

Loftwoningen zijn enorm populair. Veel mensen zijn op zoek naar de sfeer en openheid van een loftwoning, of juist naar de knusheid en het efficiënte gebruik van ruimte in de loft zelf. Een loftwoning zou je goed zelf kunnen bouwen of je kunt de sfeer nabootsen door een loft te bouwen.

Wat is het?

Maar wat is een loft? In het kort is een loftwoning een woning met weinig interne muren. Vaak hoge plafonds en een karakteristieke verdieping. De verdieping zelf is de daadwerkelijke loft. Vaak is dit de slaapkamer. Als je nog meer wil weten over loftwoningen en alle eigenschappen, lees dan verder bij Woonlovers.

Bouw het zelf!

Omdat een loft dus eigenlijk een kleine verdieping is waar meestal de slaapkamer zit kun je dit, als je een beetje handig bent, ook zelf bouwen. Dit is ideaal in een ruimte met hoge plafonds. Door de hoge plafonds kan een kleine ruimte toch heel ruimtelijk lijken. Om toch wat meer leefruimte te creëren kun je een lof bouwen door in een deel van de ruimte een platform te bouwen met een trap naar boven. Zorg hierbij dat je niet de hele ruimte bedekt met een tweede verdieping. Dit neemt te veel weg van de hoge plafonds waardoor de ruimte weer een stuk kleiner zal lijken. Kies een hoekje of de helft van de ruimte. Iets wat groot genoeg is voor een bed en wat loopruimte er omheen is al genoeg.

Ook leuk in kleine kamers

Een loft wordt ook vaak gebouwd in kleine kamers zoals kinderkamers of studenten kamers. Het wordt dan meer een soort loft bed dan een echte loftruimte, maar je profiteert nog steeds van de hoge plafonds en een karakteristieke toevoeging in de ruimte. Zo kun je veel ruimte besparen. Leg een matras op de loft en je houd de hele ruimte over om te leven, werken, studeren of spelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *