Zelf een overkapping in je tuin plaatsen

Nog even en dan begint de lente weer. Tijd om af en toe tijdens een zonnige dag weer lekker buiten te gaan zitten. Met een overkapping kun je even uit de schaduw en wind zitten, maar is het alsnog lekker warm. Ook wanneer het weer wat minder is kun je alsnog van je tuin genieten. Een overkapping plaatsen is helemaal niet zo moeilijk. Je leest er hier meer over.

Soorten overkappingen

Het plaatsen van een overkapping is helemaal niet zo moeilijk. Je hebt natuurlijk diverse overkappingen en je kunt het zo moeilijk maken als je zelf wilt. Je hebt houten constructies of aluminium constructies. Je kunt een houten constructie natuurlijk geheel zelf zagen, maar er zijn ook kant en klare constructies te koop die je alleen nog in elkaar hoeft te zetten. Daarnaast heb je overkappingen met glas, polycarbonaat of een doek. Het meest gemakkelijke om te installeren is een overkapping met doek. Dit wordt ook wel een pergola met doek genoemd. Een pergola met doek is een houten of stalen constructie waar een schaduwdoek in bevestigd is. Hierbij is het mogelijk om het schaduwdoek te verschuiven, zodat je zelf kunt regelen hoe veel zon of schaduw je wilt.

Installeren van een pergola met doek

Op de website Schaduwdoeken.nl hebben ze een groot aanbod aan overkappingen met doek in diverse formaten en verschillende kleuren doeken. Zo is er altijd wel een pergola met doek die bij je wensen past. Alles wordt geleverd in een pakket, waardoor het eenvoudig te installeren is. Er wordt ook een montagehandleiding bij geleverd en het pakket bestaat uit de palen voor de pergola, de metalen kopstukken en het schaduwdoek met bevestigingsmateriaal. Zo heb je binnen no-time een overkapping in je tuin staan. Daarnaast is een overkapping met schaduwdoek ook veel goedkoper dan een overkapping met glas of polycarbonaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *