Zelf je huis verven: zo pak je dat aan

Ziet je huis er van buiten versleten of slecht uit? Of zijn de houten kozijnen aan het afbladderen? Je huis moet natuurlijk ook aan de buitenkant goed onderhouden worden. Maar wanneer kan je dat het beste doen en hoe pak je dat project aan? We geven je in dit artikel een aantal tips!

Wat is het beste moment om je huis te verven? 

Wanneer kun je nu het beste beginnen aan deze grote klus? Natuurlijk doe je dit niet in november wanneer het koud, guur en nat is buiten. Het slimste is om ergens tussen mei en september aan de slag te gaan. Houd wat weekenden vrij, want je weet natuurlijk nooit wat voor weer het gaat worden en zo heb je wat speling. Kies natuurlijk voor een dag dat het droog is buiten, maar kies liever niet voor een zeer zonnige en hete dag. De verf vloeit dan niet goed en droogt waarschijnlijk te snel, waardoor het ook snel weer af zal bladderen. 

Wat heb je allemaal nodig? 

Verf, natuurlijk. Het is heel belangrijk dat je de juiste verf voor deze klus kiest. Kies voor verf die speciaal voor buiten bedoeld is en let daarbij ook op de ondergrond. Je hebt andere verf nodig voor je houten kozijnen dan bijvoorbeeld voor baksteen of beton. Wanneer je hier niet veel verstand van hebt, is het verstandig om je goed te laten informeren. Naast de juiste verf heb je, wanneer je houten kozijnen gaat verven, ook schuurpapier of een schuurmachine nodig. Daarnaast ook ammoniak om de boel te ontvetten en natuurlijk kwasten, rollers en doekjes. 

Veilig de hoogte in!

Wanneer je je huis gaat verven, moet je natuurlijk ook de hoogte in. Dat moet je wel zo veilig mogelijk aanpakken. Gebruik geen ladder, want zo heb je heel weinig bewegingsruimte en de kans dat het verkeerd gaat is erg groot. Kies liever voor een rolsteiger. Deze kun je makkelijk online bestellen bij Rolsteiger.net. Je kunt dan kiezen voor een semi-professionele steiger die ideaal is voor klussen rondom huis. Dan sta je altijd veilig en heb je veel bewegingsruimte, je kan dan namelijk gewoon heen en weer lopen. 

Uitbesteden kan natuurlijk altijd nog

Ben je toch niet zo handig als je dacht of valt het allemaal erg tegen? Dan kun je het natuurlijk altijd nog uitbesteden. Er zijn verschillende vakschilders die dit voor je kunnen regelen. Het loont zeker om eens in je omgeving rond te vragen en om offertes op te vragen zodat je uiteindelijk de juiste schilder voor de klus kiest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *