Zelf je tuin verbouwen, waar moet je aan denken?

Zelf je tuin verbouwen is natuurlijk een stuk goedkoper dan wanneer je het door een bedrijf laat doen. Jouw uren zijn ‘gratis’ en je kunt alles precies op jouw manier doen. Lekker in het zonnetje in de tuin werken, niemand doet je wat! Zeker in tijden dat op vakantie gaan net wat lastiger is…

Bloemen

Er bestaan ontelbare verschillende soorten bloemen, in alle kleuren van de regenboog. Bedenk goed welke bloemen je in je tuin gaat zetten en wat voor bloem het is. Wanneer bloeien ze? Voor welke weersomstandigheden zijn ze geschikt? Hoeveel ruimte hebben ze nodig? Zoek van te voren goed uit wat voor bloem bij jou en je tuin past, om ook teleurstellingen te voorkomen.

Gras

Als je een grote tuin hebt, en je houdt van groen, is natuurlijk niks makkelijker dan een groot stuk van je tuin op te vullen met gras. Zelfs hierin is er weer van alles mogelijk. Gras zelf zaaien, grasmatten of toch kunstgras? Zorg ook dat je hier de juiste keuze in maakt. Kunstgras lijkt bijvoorbeeld ideaal en makkelijk, maar kan in de zomer erg heet worden en daardoor gevaarlijk zijn voor spelende kinderen. Gras zelf zaaien vergt wat geduld, maar kan daarna ook voor een prachtige grasmat zorgen. Wees er wel van bewust dat ook gras de nodige verzorging nodig heeft. Maaien, sproeien, bemesten… Noem maar op!

Omheining

Tot slot wil je natuurlijk dat je ongestoord in je tuin kan zitten, zonder dat alle buren mee kunnen genieten. Je kunt je tuin omheinen met een haag, schutting of hekwerk. Een haag vergt natuurlijk het meeste onderhoud omdat deze ook gesnoeid moet worden. Een schutting of hekwerk zijn er in vele vormen en maten en hoeft niet meer naar omgekeken te worden. Bij een hekwerk denk je al snel aan een ijzeren hek, maar ook deze zijn er in houten variant. Bijvoorbeeld een kastanjehout schapenhek, dit hekwerk is makkelijk zelf te plaatsen kun je ook altijd nog weg halen of te verplaatsen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *