Zo bouw je het perfecte kerstdorp

Zo bouw je het perfecte kerstdorp

Ik hoor je denken, ‘’een kerstdorp bouwen? Het is net zomer!’’ Toch is dit het perfecte moment om hierover na te denken. Zo helemaal los van de kerstgekte zijn er leuke aanbiedingen te vinden. Als je nu dus even de tijd neemt om alvast over de kerst na te denken en een kerstdorp te plannen, kun je nu wat leuke deals meepikken.

 Kies een goed merk

De eerste stap voor het perfecte kerstdorp is het gebruiken van goede materialen. Met kersthuisjes van een goed merk zoals Lemax, maak je een veel mooier, luxer en gedetailleerder kersdorp dan met de goedkopere materialen. Lemax is wereldwijd bekend om hun gedetailleerde kersthuisjes van hoge kwaliteit. Met altijd leuke inkijkjes en interieur valt er een hoop te ontdekken aan en in deze huisjes. Je vindt deze huisjes nu alleen online, bijvoorbeeld bij Felinaworld.

Kies een thema

De volgende stap die belangrijk is bij het bedenken van je kerstdorpje in de zomer is het kiezen van een thema. De eerste stap voor het bouwen is een goede plek kiezen in huis, maar dat is in de zomer minder relevant, want we hoeven nog niet te bouwen. Merken van kersthuisjes bedenken elk jaar weer leuke nieuwe thema’s. Opties voor thema’s zijn bijvoorbeeld winter kermis, skigebied of een kerstmarkt. Door een leuk thema te kiezen en je hier goed aan te houden creëer je echt een sfeervol tafereel.

Bedenk een plan

Bedenk een ruwe schets van hoe je dorpje eruit moet komen te zien. Dit kun je doen op basis van wat je al hebt, of op basis van wat je zou willen, dan kun je nu met de zomerkorting wat leuke items erbij bestellen. Houd rekening met waar je huisjes met licht plaatst en waar je bewegende elementen plaatst zodat dit mooi in balans komt. Denk in deze stap ook goed na over de achtergrond. Als je veel elementen met licht en beweging hebt, moet je de stroomvoorziening ergens wegwerken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *