Zo haal je het beste uit je Sonos-soundbar

Sonos is één van de grootste merken op het gebied van speakers. De speakers van Sonos stel je in no time in, waarna je via wifi jouw favorieten muziek afspeelt. Eén van Sonos’ favorieten zijn de Sonos soundbars. Deze bevestigbare soundbar is er voor fantastisch geluid bij jouw tv-programma’s en films, maar ook voor nog veel meer. Hoe je het beste uit de Sonos-soundbar kan halen, lees je in deze blog.

Tv, series en meer

Wanneer je een soundbar aanschaft, dan doe je dit waarschijnlijk voor het goede geluid bij het kijken van jouw favoriete tv-programma’s, films en series. Echter, je kunt veel meer met een soundbar dan dat. Zo kan je er ook jouw muziek op afspelen en radiozenders op luisteren. Bovendien kun je streamingservices eraan toevoegen, zoals Spotify en Apple Music.

De Sonos-app

Zoals gezegd wordt muziek via Wifi op de speakers afgespeeld. Dit gebeurt natuurlijk niet zomaar. Hiervoor moet je de Sonos-app op jouw smartphone downloaden, waarna je het systeem vanuit elke kamer kunt beheren. In de app kan je muziek, radiozenders, podcasts en audioboeken opzoeken. Je kunt er het volume mee aanpassen, verbonden speakers groeperen, alarmen instellen en nog veel meer. Kortom, een handige bediening waarbij alles in één app zit verwerkt.

TruePlay

Niet iedere kamer is hetzelfde. De één is hoger dan de ander of juist heel breed. Ook zijn sommige ruimtes voorzien van vloerkleden en gordijnen die geluid dempen en hebben andere juist vrijwel geen aankleding. Dit heeft allemaal invloed op de akoestiek, op hoe je het geluid van de soundbar hoort. Muziekproducent en Sonos-adviseur Rick Rubin zei hierover: ‘Ik wil naar de muziek luisteren, niet naar de speaker.’ Dat is waarom Sonos TruePlay ontwierp, in samenwerking met grootheden als Rick Rubin, Chris Jenkins en Manny Marroquin. De Trueplay-technologie stemt het geluid dat wordt afgespeeld, af op de unieke akoestiek van de ruimte en de speakers. Dat zorgt ervoor dat je in iedere ruimte het geluid perfect en nog mooier hoort. Voor bij het televisie kijken zorgt TruePlay ervoor dat stemmen worden benadrukt, waardoor je het verhaal van jouw serie of film altijd kunt volgen.

Het systeem uitbreiden

Sonos staat erom bekend dat haar apparaten individueel van hoge kwaliteit zijn en het mooiste geluid produceren. Maar dat niet alleen: je kunt Sonos systemen ook met elkaar combineren, waardoor je er een uitgebreid systeem van maakt. Begin met een soundbar en breid de set eenvoudig uit met een subwoofer en achterste surroundspeakers. Hierdoor creëer je een ongelooflijk helder geluid voor tv-programma’s, films en games, maar ook voor het streamen van muziek, radioprogramma’s en podcasts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *