Zo richt je een nieuwe keuken in

Hoe leuk is het om een nieuwe keuken uit te zoeken. Van kastjes tot apparaten en het kiezen van kleuren en materialen. Er is zo veel keus dat het uitzoeken van een nieuwe keuken soms erg lastig kan zijn. Wij helpen je daarom graag door een aantal tips voor je op een rijtje te zetten. Lees ze hieronder.

Achterwand van je keuken

De achterwand van je keuken is erg bepalend voor de uitstraling. Er zijn veel verschillende materialen die je kunt gebruiken: hout, tegels of gewoon verf. Maar heb je wel eens gedacht aan een glazen achterwand keuken. Hiermee creëer je een unieke look in je keuken. Of je nu kiest voor transparant glas, gekleurd glas of patronen in je glas, je bent gegarandeerd van een prachtig uniek resultaat.

Zorg voor een goede indeling

Om fijn te kunnen werken in je keuken is het natuurlijk belangrijk dat je deze goed inricht. Maak verschillende zones in je keuken, zoals een spoel en afvalzone, een voorbereidingszone en een kookzone. Ook is het belangrijk dat je de voorraad op een handige plek zet, zodat je deze gemakkelijk kunt pakken tijdens het koken. Zorg voor voldoen de kastjes om je spullen in op te bergen, zodat je keuken niet te rommelig wordt.

Kies een stijl die bij je past

Er zijn verschillende stijlen die je kunt toepassen in je keuken. Ga bijvoorbeeld voor een strakke moderne keuken met witte kastjes. Wil je graag een sfeervolle keuken met een thuisgevoel? Kies dan voor een landelijke keuken. Ben je bang dat je de stijl van je keuken over 5 jaar niet meer mooi vindt? Kies dan voor een tijdloze keuken waar je jarenlang van kunt genieten.

Gebruik de juiste verlichting

Het is belangrijk dat je voldoende verlichting hebt in je keuken. Meestal heb je algemene verlichting die centraal in de keuken geplaatst is. Dit is echter niet genoeg licht om ook goed te kunnen koken als het al donker is buiten. Zorg er daarom ook voor dat je werkverlichting hebt boven het aanrecht en het fornuis. Met dimmers zorg je ervoor dat je verlichting ook omgezet kan worden in sfeerverlichting, voor gezellige etentjes met vrienden en familie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *