Wees slim en kies voor dakpanplaten: de duurzame oplossing voor jouw dak

Heb je al gehoord van dakpanplaten? Vast wel, want deze optie is de laatste jaren steeds populairder geworden. De dakpanplaat is een duurzame oplossing wanneer je op zoek bent naar een voordelige en eenvoudige manier van het plaatsen van een dak. In dit artikel lees je wat dakpanplaten precies zijn en waarom dit de perfecte oplossing zou kunnen zijn voor jouw dak.

Wat zijn dakpanplaten?
Dakpanplaten kunnen overal worden geplaatst. Woonhuizen, schuren, boerderijdaken en zelfs op garages. De platen zijn amper te onderscheiden van de reguliere dakpannen, maar zijn wel vele malen voordeliger. Dakpanplaten zijn gemaakt van gegalvaniseerd staal, aluminium en kunststof en worden geproduceerd in de fabriek. Prefab wordt dit ook wel genoemd, oftewel prefabricatie. Dit heeft het voordeel dat de platen op een zeer eenvoudige manier gemonteerd kunnen worden en dit weinig tijd kost.

Kiezen uit verschillende dakpanplaten
Dakpanplaten staan erom bekend dat ze zeer lichtgewicht zijn. Dit betekent dat ze zelfs geschikt zijn voor daken waarbij de dakconstructie minder stevig in elkaar steekt. Bij het aanschaffen van deze platen kun je voor geïsoleerde of niet geïsoleerde platen. Het voordeel van niet geïsoleerde platen is dat deze platen veel kleiner uitvallen en eenvoudig zelf vast te schroeven zijn. Geïsoleerde platen zijn prijziger, maar bieden een goede dekking tegen de kou. Deze platen zorgen ervoor dat er binnen een aangename kamertemperatuur ontstaat en hierdoor hoef je minder gebruik te maken van energie. Geïsoleerde platen beschikken over een binnekant dat bestaat uit kunststof hardschuim en dit zorgt ervoor dat de ruimte goed is geïsoleerd.

Voordelen van dakpanplaten 

Naast dat dakpanplaten zeer lichtgewicht en duurzaam zijn, zien ze er ook nog eens heel aantrekkelijk uit. De platen ogen zeer modern en geven een rustgevende uitstraling. Daarbij raken de platen minder makkelijk beschadigd, wat wel kan gebeuren bij gewone dakpannen. Dakpanplaten gaan 20 tot 50 jaar mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit platen die je aanschaft. Handelsonderneming van Viegen is een organisatie die prachtige platen aanbiedt in diverse kleuren en maten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *