nieuwe woning loting

Wat je moet doen nadat je bent ingeloot voor een niewe woning

In de meeste gevallen kom je bij het kopen van een nieuwbouw woning terecht in een lotingsprocedure. Er wordt dan een selectie gemaakt uit alle aanmeldingen die zijn gemaakt. Dit duurt vaak enkele weken, en kan erg spannend zijn. Als je dan toch uiteindelijk gekozen wordt ben je natuurlijk enorm blij, maar er zijn nog wel een enkele dingen waar je echt op moet letten.

Vrijblijvende positie

Als jij bent ingeloot voor een nieuwbouw woning dan wilt dat trouwens niet zeggen dat jij verplicht bent deze woning te kopen. Je kunt je gerust afmelden, dan gaat de woning weer naar een andere kandidaat van de loting.

Afronding koop nieuwbouw

Mocht je wel zeker enthousiast zijn over de loting en de woning graag kopen, kan je door met het kooptraject. Wat zijn de stappen?

  • Je tekent de koop- en aanneemovereenkomst. Dit document omvangt de rechten en plichten van de koper, jij, en de verkoper, de aannemer. Met de koopovereenkomst bevestig je de koop van de woning, met de aanneemovereenkomst bevestig je de bouw van de woning. In dit document zit voordat je hem tekent nog best veel speling, dus neem altijd genoeg tijd voor deze stap.
  • Je regelt de hypotheek. Pas nadat je de koop- en aanneemovereenkomst hebt getekend ga je kijken naar een toepasselijke hypotheek.
  • Bespreek het interieur. Tijdens het bespreken van de hypotheek zal je het ook hebben over je interieur. Als je een luxe of juist een goedkoop interieur wilt heeft dan invloed op de waarde en kan je dus meteen meerekenen in de hypotheek.
  • Uiteindelijk bevestig je de hypotheekakte. Dit doe je het liefst zo snel mogelijk. Je betaalt namelijk vanaf het moment dat je de koop- en aanneemovereenkomst tekent bouwrente aan de aannemer. Als je de hypotheek tekent, betaal je vanuit daar die rente, dus zal het schelen in jouw portemonnee.

Voor meer handige woon- en verhuistips kijk je op woonnu.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *