Vloerkleed aansluiting bij interieur

Geef je verbouwing kleur met een nieuw vloerkleed!

Iedereen heeft wel eens behoefte aan meer ruimte of een andere indeling in huis. Veel mensen kiezen daarom voor het verbouwen of herindelen van hun eigen huis. In eerste instantie denkt men alleen na over hoe de nieuwe indeling er zelf uit moet komen te zien, zonder rekening te houden met het huidige interieur. In de loop der jaren heb je natuurlijk al het een en ander aan meubels in huis gehaald, het is zonde om deze niet te gebruiken. Maar nu is de vraag, hoe sluit je nieuwe meubels nu perfect aan op je gehele bestaande interieur? Eigenlijk is het antwoord hierop vrij makkelijk.

Begin aan het eind

Begin eens met het kopen van een meubel dat veel mensen als laatst kopen. Hierbij heb ik het over een nieuw vloerkleed. Een vloerkleed is het aspect in een woonkamer dat alle meubelstukken in een woonkamer op elkaar aansluit. Kijk dus goed naar de huidige meubels in je woonkamer en kleuren die terugkomen in je interieur en accessoires. Kies een tapijt waarvan je denkt dat deze goed aansluit op je huidige interieur. Houdt ook rekening met de uitstraling van het huis. Heb je een modern interieur kies dan ook voor een modern vloerkleed. Probeer het kleed neer te leggen op een plek waarbij hij echt tot zijn recht komt en goed kleur kan geven aan je kersverse verbouwing.

Zoek aansluiting

Je hebt nu de basis voor het inrichten van je nieuwe verbouwing eigenlijk al binnen. Het is nu vrij gemakkelijk om vanuit je vloerkleed verder te kijken naar aansluitende meubels. Maak eventueel een foto van je nieuwe verbouwing met tapijt en kijk eens rond naar mogelijke meubels die goed aansluiten op de stijl van het vloerkleed en de verbouwing. Vaak is het wat gemakkelijker om meubels te vinden voor een modern huis. Moderne meubels sluiten over het algemeen al op elkaar aan, omdat deze vaak zijn gebaseerd op huidige woontrends. Dit maakt het dus een stuk gemakkelijker om moderne meubels te vinden die aansluiten op je vloerkleed omdat er ook veel meubels te vinden zijn die aansluiten op de trend en je vloerkleed.

Zoek inspiratie

Heb je dus geen moderne inrichting, dan zal je iets meer je best moeten doen met het zoeken naar geschikte meubels die aan zouden kunnen sluiten. Doe veel inspiratie op middels verschillende bladen of zoek op internet naar verschillende voorbeelden. Dit kan je erg veel helpen bij het maken van een keuze. Vergelijk steeds met elk meubel met je vloerkleed maar houdt ook rekening met de omgeving, zo kan het eigenlijk niet fout gaan bij het inrichten van je nieuwe verbouwing!

Lees ook eens ons artikel over het Tips bij het kopen van nieuwbouw!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *