Halfverharding in je tuin 

Ben je bezig met het opnieuw inrichten van je achtertuin? En weet je niet zo goed wat voor bestrating je wilt in je tuin? Dan is het misschien een idee om eens te kijken naar een halfverharding in je tuin. Welke materialen je kunt gebruiken, wat je allemaal kunt met een halfverharding en de nadelen van dit soort bestrating lees je in dit artikel. 

Halfverharding, wat is het? 

Halfverharding lijkt misschien een nieuw soort bestrating, maar het bestaat al even. Meestal bestaat halfverharding uit kleine steentjes, die je kunt vergelijken met grind. Halfverharding is gemaakt van natuurlijk materialen. Bij natuurlijke materialen kun je denken aan zand, grind, leem, hout, schelpjes en kwartsiet stenen. Halfverharding wordt veel gebruikt voor fietspaden, wandelpaden en parkeerplaatsen, maar zeker ook in de tuin. De bestrating blijft goed op zijn plek liggen en is goed te bewandelen of over te fietsen. Zelfs voor rolstoelgebruikers en mensen met een kinderwagen is het goed te betreden. Door zijn natuurlijke eigenschappen tast het de natuur niet aan. Het zorgt ervoor dat het water door de bodem kan worden opgenomen, zonder plassen te laten liggen op het pad. Kortom een ideale bestrating.  

Waarom een halfverharding in je tuin? 

Halfverharding is zeer geschikt voor je in tuin. Dat komt doordat halfverharding voor verschillende terreinen geschikt is. Dat komt weer door de enorme keuze uit materialen. Je kunt dan ook de bestrating in verschillende vormen plaatsen. Vaak zie je in een tuin een pad liggen dat uitkomt op een rond terras. Dat ronde terras is zeker mogelijk bij een halfverharding in je tuin. Daarnaast heeft een halfverharding verschillende kleuren, waardoor er altijd wel een kleur bij zit die past in je tuin. De halfverharding paden kunnen makkelijk aangelegd worden in de tuin, maar niet als de conditie van de ondergrond niet juist is voor de halfverharding. Hier moet altijd naar nagekeken worden door een professioneel bedrijf, dat ervaring heeft met het onderzoeken van de bodem wat betreft de toepasbaarheid van halfverharding in de tuin 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *