Last van een vochtige kelder? Laat het behandelen

Water of vocht in de kelder is een veelvoorkomend probleem wat je het best zo snel mogelijk moet laten behandelen. Dit probleem kan verschillende oorzaken hebben. Lees hier meer over vocht in de kelder en wat je ertegen kan doen.

Lekkages

Een veel voorkomende oorzaak van water in de kelder is een lekkage aan een van de waterleidingen of afvoerbuizen. Ook een defecte rioolbuis, als gevolg van een verzakking, kan ten grondslag liggen aan dit probleem. Het ontsnapte water dringt door de muren of vloer richting de kelder. Leidingen zijn niet altijd zichtbaar, waardoor het moeilijk is om te bepalen of dat ook de oorzaak is van de lekkage. Wanneer het water in een vrij snel tempo in de kelder loopt, is een kapotte leiding vaak het geval. Blijft het water lang staan? Ook dan is er waarschijnlijk sprake van een lekkage.

Heftige regenval

Bij een heftige of langdurige regenval bestaat het risico dat de riolering al het water niet meer aankan. Het kan dat zijn dat jouw kelder onder wat loopt. Wanneer je een goede afvoer ter beschikking hebt, is er niets aan de hand. Controleer daarom af en toen de afvoerleiding voor eventuele verstoppingen. Zo voorkom je in erger geval dat je kelder onder water komt

Scheuren in de wanden, slechte drainage of condens in de kelder kan ook een oorzaak zijn van vocht in de kelder.

Gevolgen

Vocht in de kelder heeft een aantal gevolgen. Zo kan het zijn dat muurverf afbladdert en dat afwerklagen loslaten. Hout in de kelder kan gaan rotten en er ontstaan kringen op de muren. Een vochtige kelder is ook de perfecte plek voor schimmels om te broeien. Hierdoor kan er ook een muffe lucht in de kelder ontstaan.

Vochtproblemen oplossen

Vocht in kelder? Wanneer je het idee hebt dat er veel vocht in de kelder aanwezig is, dan is het snel behandelen het meest effectief. Murprotec is al meer dan 60 jaar gespecialiseerd in vochtbestrijding. Zij staan voor jou klaar en zorgen ervoor dat het vochtprobleem volledig verdwijnt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *