Wat is een stukadoor?

Een stukadoor wordt ook wel eens een stuc-, plak of pleisterwerker genoemd. Een stukadoor is een vakman die een afwerklaag aanbrengt op een muur of plafond in het interieur van een gebouw. Stucwerk is dan ook een verzamelnaam voor de technieken die een stukadoor machtig is. Bij stucwerk moet u denken aan het aanbrengen van raapwerk, maar ook de laag onder de tegels in uw badkamer. Wanneer een muur of plafond gestuct is dan kan het verdere afwerken van het oppervlak beginnen. Denk hierbij aan het aanbrengen van een laag verf, behang of tegels.


Wat doet een stukadoor?


Om een duidelijk beeld te krijgen van wat een stukadoor doet, wordt er in dit artikel gebruik gemaakt van een voorbeeld. JL stucadoor is een allround stukadoor met vele expertises. Samen met de klant worden afspraken gemaakt en de lijntjes kort gehouden om het beste kwaliteit stucwerk af te leveren. Maar wat zijn nou de werkzaamheden van een stucwerker? 

-Wandbekleding
-Cementwerk
-Pleisterwerk
-Sierpleister

-Schuurwerk
-Betonlook
-Binnen stucwerk
-Buiten stucwerk

Wandbekleding


Een stukadoor kan veel meer dan het traditioneel stucwerk. Zo bestaan de werkzaamheden niet alleen uit het aansmeren of bewerken van muren, maar kan een stukadoor bijvoorbeeld ook zorgen voor wandbekleding. Denk hierbij materialen als hout, steen, piepschuim of kunststof. Dat maakt uw project net wat meer onderscheidend dan andere projecten.

Betonlook


Een vorm van stucwerk dat de laatste tijd aan terrein wint, is de betonlook. Een betonlook wordt in tegenstelling tot normaal stucwerk gedaan met specie. Deze look geeft een stoere industriële look aan uw kamer en blijft doordat het van specie gemaakt is jaren goed. Doordat de muur uithard kan het tegen een stootje. Ook kan het gebruikt worden als aanrecht of tafel wanneer er een coating aangebracht wordt op het beton. Deze coating is vuilwerend en zorgt ervoor dat vetten en producten als koffie niet in het beton trekken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *