De rijke historie van palletwagens

Een Elektrische palletwagen is natuurlijk erg handig om te hebben, maar wist u van hun rijke geschiedenis? Het eerste geregistreerde gebruik van een pallettruck vond plaats in 1916 in Indianapolis, toen de drie leidinggevenden van de nieuwe truckdivisie wedijverden om de eerste pallet van het transportbedrijf. Dit heeft geleid tot een totale revolutie in de industrie, waardoor pallettrucks nu zelf door particulieren in gebruik wordt genomen.

De verschillende type pallets

In die tijd waren er drie verschillende palletlengte’s in gebruik, waarvan de breedste en moeilijkst te hanteren de palletXL was. Gelukkig voor de transporteur won deze pallet niet in populariteit, maar creëerde hij de mogelijkheid om een pallettruck te gebruiken voor alle soorten vrachtvervoer die je kan verkrijgen bij Heftruck.shop. In 1933 schreef een vrachtwagenchauffeur in een brief aan The Commercial Record: “Stel je de palletwagen voor die voor de ultieme palletmaat werkt”. In 1958 hielpen truckers bij de oprichting van de American Trucking Association, en later dat jaar won ene Charles J. Barr de eerste truckingwedstrijd die met een pallettruck werd gehouden, en versloeg de concurrentie met een nieuwe lange en brede pallettruck die vandaag de dag nog steeds in gebruik is.

De rol van de vrachtwagenindustrie

De vrachtwagenindustrie is zeer belangrijk en misschien wel de minst begrepen industrie ter wereld. Een vrachtwagen is niet zomaar een rollende vrachtcontainer, het is een modern wonder dat alles kan vervoeren, van pallets met vracht tot klanten in een oogwenk, en alles daartussenin. Het is de eerste en laatste levensader van moderne economieën, die elke dag duizenden mensen naar hun werk brengt en mensen over de hele wereld vervoert.

Pallettrucks winnen vandaag de dag nog steeds op het gebied van populariteit, het is namelijk zo dat de pallettrucks die veelal in gebruik zijn dat ook zullen blijven. Dit maakt pallettrucks ook een uiterst interessante investering voor zowel particulieren als bedrijven, want door de uniforme pallet maat kan je dingen van over de hele wereld naar je toe en van je af verschepen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *