Deze veiligheidsuitrusting moet je hebben tijdens bouwwerkzaamheden

De sectoren met een hoog risico zijn die waar werknemers worden omringd door gevaren zoals chemicaliën, machines en andere potentiële gevaren. Deze industrieën moeten ervoor zorgen dat hun werknemers tegen deze gevaren worden beschermd. Dit kan worden bereikt door het gebruik van veiligheidsuitrusting. In dit artikel worden 4 verschillende soorten veiligheidsuitrusting toegelicht die je moet hebben tijdens bouwwerkzaamheden.

Veiligheidshelm

Een veiligheidshelm is een beschermend hoofddeksel voor het hoofd dat wordt gebruikt ter bescherming tegen verwondingen, ook door stoten. Het is ontworpen om de klap van plotselinge versnellingskrachten te absorberen en te dempen, waardoor hoofdletsel wordt voorkomen. Veiligheidshelmen kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, zoals polycarbonaat kunststoffen of metalen zoals staal of titanium. Sommige typen hebben een vizier, dat de ogen beschermt tegen voorwerpen op hun pad. Het gebruik van veiligheidshelmen met gelaatsschermen is gecrediteerd met het verminderen van oogletsel met 85%.

Valbescherming

Valbeveiliging is een apparaat of systeem dat wordt gebruikt om een ​​persoon te beschermen tegen vallen, zoals een harnas. Valbeveiligingsmiddelen kunnen worden gebruikt in situaties waar risico op vallen bestaat, zoals werken op hoogte of op steigers. Valbeveiliging kan worden geboden door middel van harnassen, reddingslijnen en vanglijnen. Harnassen worden rond de taille en over de schouders gedragen, met een bevestigingspunt aan elk uiteinde van het lichaam. Een koord verbindt het ene uiteinde van het harnas met een verankeringspunt op je lichaam, terwijl reddingslijnen rechtstreeks met je verbonden zijn via een ander verankeringspunt op je lichaam.

Handschoenen

Handschoenen zijn een must voor elke industrie met een hoog risico. Ze beschermen je handen tegen sterke chemicaliën, hitte en snijwonden die gevaarlijk kunnen zijn voor je gezondheid. Ze helpen ook verwondingen door gevaarlijke voorwerpen zoals scherpe randen of zware machines te voorkomen.

Gezichtsmaskers

Je kunt nooit voorzichtig genoeg zijn als het gaat om de bescherming van jezelf of je werknemers. Zorg ervoor dat iedereen een veiligheidsmasker draagt ​​in een gevaarlijke omgeving. Een veiligheidsmasker is een soort gasmasker dat de neus, mond en kin bedekt om kleine deeltjes uit de lucht te filteren. Als je je niet op je gemak voelt bij het gebruik van een veiligheidsmasker, bespreek dit dan met iemand die er verstand van heeft.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *