Hoe kun jij jouw woning het best isoleren?

Aangezien de kosten voor energie de laatste jaren flink zijn toegenomen is het logisch dat je nu nadenkt over manieren om deze kosten een beetje te kunnen verminderen. Een hele goede manier hiervoor is isoleren; een goed geïsoleerd huis houdt meer warmte vast en is dus makkelijker warm te houden, daarbij is het huis in de zomer ook een stuk koeler. Naast minder kosten levert het je over het hele jaar dus ook meer gemak op. Daarom is het goed om te weten hoe jij jouw woning het best kunt isoleren.

1 Isoleer de garage en de bijkeuken

In de meeste huizen zijn de garage en de bijkeuken de slechtst geïsoleerde plaatsen. Op die plekken verlies je dus de meeste warmte in de koude maanden en dat is gewoon zonde. Het isoleren is wel een flinke klus en misschien moet je het zelfs door een vakman laten doen, maar op de lange termijn is de investering het zeker waard. Als het je niet zoveel moeite waard is kun je er ook voor kiezen om alleen de spleten, waar warmte uit kan ontsnappen, dicht te maken en isolerend raamfolie op de ramen te plakken. Dat helpt ook al best wat.

2 Bevestig radiatorfolie achter de verwarming

De verwarming is van zichzelf niet compleet efficiënt, de warmte straalt namelijk alle kanten op. Dus ook naar de muur en dat heeft eigenlijk niet zo heel veel zin. Door radiatorfolie achter de verwarming te plakken straalt er veel meer warmte de kamer in, in plaats van naar de muur. Hierdoor verlies je minder warmte en hoef je ook minder te stoken.

3 Dubbel glas

Door de muren ontsnapt eigenlijk maar relatief weinig warmte, het meeste wordt verloren via het glas. Een van de beste oplossingen tegen warmteverlies is dan ook dubbel glas, hierdoor verlies je een stuk minder warmte via de ramen en scheelt het je dus ook in de energiekosten. Dubbel glas kopen is voor isoleren dus eigenlijk een no-brainer.

4 Naden en kieren afsluiten

Er ontsnapt ook veel warmte via naden, kieren en je brievenbus. Dat is gewoon ontzettend zonde, want dat betekent dat je voor verloren energie betaalt. Probeer deze dus zoveel mogelijk dicht te maken zodat je het grootste deel van de warme lucht binnen kunt houden en je dus aan energie bespaart.

5 Plaats tochtstrips

Als je wind voelt in huis dan weet je dat je huis niet goed geïsoleerd is en dat er dus een hoop warmte verloren gaat. Je kunt bij bijna elke bouwmarkt wel tochtstrips kopen die je dan kunt plakken op de plekken waar je wind uit voelt komen. Dit is een hele goedkope manier om energie te besparen en dus heel voordelig.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *