Het belang van goede werkkleding

Goede werkkleding is ontzettend belangrijk. Dit geld voor professionals maar ook voor de thuisklusser, deze raden wij ook zeker aan om werkkleding te dragen. Werkkleding moet je beschermen tegen de kou of tegen extreme warmte, de stof moet dus isolerend of voldoende ventilerend zijn. Werkkleding moet ook voldoende bewegingsvrijheid geven en goed passen. Daarnaast is het handig als de kleding waterdicht of waterafstotend is. Wanneer je veel in het donker werkt is het ook handig wanneer de werkkleding reflecterend is. Wanneer je veel met vuur werkt is het verstandig om werkkleding te kopen die niet snel in de fik vliegt en zelfs vlam vertragend is. Daarnaast moet werkkleding robuust, slijtvast en praktisch zijn en moet het voor voldoende opbergruimte zorgen. Het is ook fijn als het er nog een beetje mooi uitziet.

Veilig en comfortabel

Werkkleding van goede kwaliteit moet voldoen aan de EN ISO 13688 normen. Deze normen zijn regels voor veiligheid, comfort en slijtage. Werk je vaak in de kou, dan zijn er een aantal extra factoren waar je rekening mee moet houden. Je moet er bijvoorbeeld goed op letten dat je shirt en of trui wel lang genoeg is, zodat wanneer je bukt nog steeds alles bedekt is. Je moet ook goed isolerende bovenkleding dragen, met het liefst nog thermokleding eronder en een fleece jas er overheen. Katoen of softshell zijn goede isolerende materialen. Wanneer je vaak in de kou werkt is het ook verstandig om een muts te kopen, het liefst met oorlappen.

Praktisch

Zoals eerder vermeld is het erg belangrijk om voldoende opbergruimte in je werkkleding te hebben. Je zal dus werkkleding nodig hebben met voldoende opbergruimte voor al je spullen. Vooral bij bouw werkkleding is dit erg belangrijk. Als je op de bouw werkt moet je toch ergens je telefoon, schrijfmateriaal, gereedschap en duimstok laten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *