Houten kozijnen kopen

Houten kozijnen een must voor elk huis!

Elk huis zou moeten worden voorzien van houten kozijnen. Tegenwoordig hoor je vaak dat kunststof kozijnen en aluminium kozijnen een stuk beter zijn. Wij leggen graag uit waarom houten kozijnen kopen beter is dan aluminium of kunststof kozijnen aanschaffen.

Houten kozijnen geven veel meer uitstraling.

Iedereen wil graag dat zijn woning er verzorgd uitziet. Houten kozijnen geven veel meer uitstraling dan de kunststof of de aluminium variant. Dat is wel logisch ook want hout is een prachtig en uniek natuurproduct. Elke nerf in het hout die je ziet is uniek. De structuur en de uitstraling valt gewoon niet na te bootsen, hoe hard ze dat ook proberen in de fabriek met de kunststof kozijnen.

Houten kozijnen besparen je geld

Huh, houten kozijnen besparen mij geld? Ze zijn toch een stuk duurder? Ja dat klopt. Houten kozijnen zijn duurder in aanschafwaarde. Maar op de lange termijn kan je een stuk voordeliger uit zijn met houten Kozijnen, mits je ze goed onderhoud. Want onderhoud is een belangrijk punt. Houten kozijnen hebben onderhoud nodig. Eens in de zoveel tijd moeten ze geschuurd en opnieuw in de verf gezet worden. Maar dit verlengt de levensduur van de kozijnen enorm. Het oudste houten kozijn in Nederland komt uit de 14e eeuw! Uiteraard is dit een extreem voorbeeld, maar houten kozijnen kunnen heel lang meegaan. Aluminium en kunststof kozijnen gaan na een tijdje verweren. Het nadeel van deze producten is ook dat ze, in tegenstelling tot houten kozijnen, bijna niet te herstellen zijn. Hierdoor moet meteen het hele kozijn vervangen worden.

Een ander bijkomend voordeel van houten kozijnen is dat ze een hele goede isolatiewaarde hebben. Dat wil zeggen dat ze goed meewerken bij het isoleren. Hierdoor verliest u minder warmte in huis en hoeft u dus minder te stoken om een aangename temperatuur te creëren in de ruimte waar u zich bevindt. Dit gaat u terugzien op de dalende energierekening. Uiteraard moeten uw muren etc. ook goed geïsoleerd zijn omdat u anders via deze weg alsnog warmte verliest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *