Kenmerken van een industrieel interieur

Een industriële keuken, woonkamer of badkamer; je ziet ze trend tegenwoordig in vrijwel elk woonmagazine voorbij komen. Het fijne aan deze stoere woontrend is dat deze super makkelijk zelf toe te passen is. Zo verander je in een mum van tijd je oubollige keuken of woonkamer in een robuuste ruimte. Houd bij het omtoveren van je woning tot een industrieel plaatje, rekening met de volgende kenmerken van een industrieel interieur. 

Een industriële interieurstijl herken je hieraan

Een industrieel interieur is stoer, robuust en gebaseerd op fabrieksgebouwen, distributiecentra en bedrijfshallen van bouwbedrijven in de 19e en 20e eeuw. De interieurstijl kenmerkt zich door het gebruik van neutrale kleuren zoals grijs, zwart en wit. Verder zie je in een industriële ruimte vaak veel onafgewerkte ruwe materialen zoals hout, beton en metaal terug en zijn grote fabriekslampen een must om de stijl compleet te maken. 

Tips voor een industrieel interieur

De stoere en ruwe uitstraling kunnen op diverse manieren gecreëerd worden. We zetten enkele tips op een rijtje: 

  • De badkamer letterlijk en figuurlijk in een industrieel jasje gieten? Leg een gietvloer in de badkamer en plaats donkere badkamermeubels. 
  • De hal voorzien van wat industriële kenmerken? Laat de trap renoveren met betonlook traptreden, verf één van de muren in een donkere kleur en plaats een stalen wandkast. 
  • In de woonkamer plaatst u een wollen tapijt met een donker patroon, een ruwe houten bijzettafel en een tweedehands leren bank. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *