Winter is coming: bereid je huis voor!

Brrrrr, de koude wintermaanden komen er weer aan. Is jouw woning gedurende deze maanden echt een vriescel en krijg je het maar niet warm in huis? Ga dan aan de slag met de volgende tips, zodat jij deze winter die kou trotseert! 

Isoleren is een must!

Is jouw huis efficiënt genoeg geïsoleerd? De ontwikkelingen betreft isolatie gaan snel. We raden aan om regelmatig te controleren of je huis aan de laatste eisen en richtlijnen voldoet. Door stil te blijven staan en hier niet op in te spelen, kan het kostenplaatje van het verwarmen van je woning aardig oplopen. Ga aan de hand van een checklist na of jouw dakisolatie, spouwmuurisolatie en vloerisolatie nog wel voldoet. 

Check de cv ketel

De cv-ketel speelt een grote rol bij het verwarmen van de woning. Wil je zuiniger en slimmer aan de slag met het verwarmen van je huis, kijk dan eens met een kritisch oog naar je cv-ketel. Laat een expert de ketel checken, overweeg een hr-combiketel en zet de cv-pomp zo laag mogelijk. 

Denk na over de te verwarmen ruimtes

We snappen dat je je huis zo snel mogelijk wilt verwarmen zodra je thuiskomt tijdens de wintermaanden. Het is echter verstandig om na te denken over de te verwarmen ruimtes in huis. Zo is het lang niet altijd nodig om alle ruimtes in huis, zoals de hal, de serre en de bijkeuken, te verwarmen. Het aanschaffen van een slimme thermostaat kan hierbij een handje helpen. Verder raden we aan om de thermostaat een uur voor het slapen gaan alvast omlaag te zetten. Ook het verwarmen van de slaapkamers is niet nodig. Het is stukken gezonder en frisser om in een iets koudere slaapkamer te slapen. Heb je het hierdoor koud in bed? Kruip dan tegen een ouderwetse kruik aan of pak er een extra deken bij. 

Neem af en toe een lekker bad

Een beetje kou tijdens de winter hoeft niet altijd een reden te zijn om de verwarming meteen vol open te draaien. Kies zo nu en dan eens voor een lekker ontspannen bad. Giet een heerlijk geurende badolie in het bad, plaats wat geurkaarsjes in de badkamer en dim het licht. Laat het warm ontspannen maar beginnen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *