Kies de perfecte binnendeur, passend bij jouw interieur!

Wanneer je naar een nieuw huis gaat verhuizen of de huidige binnendeuren zijn aan vervanging toe. Dan is het de hoogste tijd voor nieuwe binnendeuren. Het is de uiteraard de verbinding tussen alle kamers en ruimtes in huis. Dan is het wel prettig om deze te kunnen afsluiten van elkaar. Daarnaast zorgt het ook voor een bepaalde uitstraling in het interieur. Maar waar moet je precies op letten?

Iedereen heeft natuurlijk een andere smaak en daardoor is elk huis weer net wat anders dan de ander. Zo ook bij (binnen)deuren. Het moet natuurlijk wel aansluiten bij de stijl in huis en daarnaast moeten ze praktisch zijn en passen.

Verschil tussen een stompe en opdek deur

Misschien heb je het al eens vaker gehoord. Maar er bestaat een opdek en stompe binnendeur variant. Bij een opdek binnendeur valt de deur gedeeltelijk op het kozijn, je kan het makkelijk herkennen aan het feit dat deze deuren wat naar voren zijn geplaatst. Terwijl de stompe binnendeur in zijn geheel in het kozijn valt en is bevestigd met scharnieren.

Binnendeur met glas

Voor een sfeervol interieur met meer daglicht, kan je ook kiezen voor een binnendeur met glas. Je sluit met deze deuren de ruimtes af. Maar je houdt het tegelijkertijd ook ruimtelijker. Door het glas krijg je ook meer daglicht binnen in deze kamer. Dat kan prettig zijn voor kinderen die niet graag in het donker willen slapen.

In de juiste stijl

Ga je voor een klassieke of robuuste binnendeur? Dit is afhankelijk van je smaak en het interieur. Zijn de meubels modern, dan is een klassieke, strakkere binnendeur bijzonder. Maar ook wel gewaagd. Het is volledig wat je zelf wilt. Ook kan je er voor kiezen om een schuifdeur te laten plaatsen in de woonkamer. Je houdt hierbij meer ruimte over en je scheidt gelijk twee ruimtes van elkaar af. Deze deuren zijn uiteraard breder en daardoor een echte blikkenvanger in huis. Duurzaam en praktisch.

Aangezien een huis vele verschillende ruimtes en verdiepingen heeft. Kan je bepalen of je alle binnendeuren in een stijl / design wilt hebben. Of er voor kiest om per verdieping of zelfs per ruimte een andere binnendeur te kiezen. Dat laatste maakt het wat drukker, maar ook speels. Kies vooral wat bij jou past!

Ben je op zoek naar een handige slotenmaker in Amsterdam? Kijk dan eens op Slotenmaker Services – Amsterdam voor alle informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *