lening afsluiten

Sluit verantwoord een lening af

Iedereen weet het. Geld lenen kost geld. Maar soms is het spaargeld niet voldoende voor hetgeen wat je voor ogen hebt. Een prachtig groot huis in een goed gelegen buurt of een auto om beter bereikbaar te zijn op je nieuwe baan. Het is de normaalste zaak om hiervoor een lening afsluiten. Om deze uitgaven te kunnen financieren. Maar je hebt zoveel mogelijkheden en voorwaarden waar je je goed in moet verdiepen voordat je eraan vast zit. Te beginnen met de twee meest voorkomende verzekeringen, hieronder zullen we ze voor je toelichten.

– Een persoonlijke lening
Je ontvangt eenmalig een vast bedrag om je doel van de lening te kunnen financieren. Je betaalt iedere maand een vast bedrag met rente terug. De rente en looptijd staan vast, waardoor je niet meer kan lenen en je precies weet waar je recht op hebt. Dit is de meest duidelijke leenvorm van de twee.
 
– Een doorlopend krediet
Weet je niet hoeveel geld je nodig gaat hebben voor het financieren van je doel? Dan kan je tussen de €2.500,- tot €75.000,- lenen. De looptijd en rente zijn flexibel. Hierbij betaal je alleen rente over het geleende bedrag. Echter is het rentepercentage elke keer anders en kan het zijn dat je onbewust te veel geld leent. Leen alleen het geld dat je echt nodig denkt te hebben, geld lenen kost natuurlijk ook geld.

Goed om te weten
Wat de doeleinde voor je leningen ook zijn, het is altijd goed om er de tijd voor te nemen en meerdere lening (en) vergelijken. Zo bespaar je geld en kies jij de lening die het best bij je past. De verschillende leningen kan je zeer gemakkelijk filteren op punten die voor jou van belang zijn, zoals bijvoorbeeld rente of looptijd. Vergeet niet om de kleine lettertjes te lezen om vervelende situaties te voorkomen.

Misschien heb jij binnenkort wel het prachtige huis of die grote auto waar je al heel lang van droomde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *