Voordelen van een systeemplafond

Verlaagde plafonds, vaak ‘systeemplafonds’ genoemd, worden al jaren in veel verschillende soorten gebouwen gebruikt. Typische gebouwen die gebruik maken van systeemplafonds zijn:

  • Kantoren
  • Ziekenhuizen
  • Scholen
  • Detailhandel gebouwen

Systeemplafonds zijn zelfs populair in huishoudelijk gebruik, met name in keukens en serres. Het belangrijkste voordeel van een systeemplafond is dat het een schone, gladde afwerking van het binnen plafond van een ruimte biedt, terwijl elektrische draden, leidingen en andere diensten worden verborgen. Het grootste voordeel is dat het systeemplafond de meest kosteneffectieve oplossing is voor dit probleem en zal dat ook in de nabije toekomst blijven. Andere belangrijke voordelen zijn:

Akoestiek – De geluidsabsorberende systeemplafondplaten zij zeer effectief bij het verbeteren van de algemene akoestiek van een ruimte. Vooral in een kantoor kan dit erg belangrijk zijn. Het is altijd moeilijk om je te concentreren als er veel rumoer om je heen is.

Isolatie – Het eenvoudigweg installeren van een systeemplafond, waarbij de hoogte van het plafond in een ruimte wordt gereduceerd, is een effectief middel om de warmere lucht in de ruimte te ‘vangen’ en te verminderen dat deze verloren gaat in de top van het plafond. Dit heeft als bijkomend voordeel dat de ruimte energiezuiniger wordt en dat de energierekening lager uitvalt.

Ontwerp/esthetiek – De flexibiliteit in stijlen en ontwerpen van een verlaagd plafond stelt klanten in staat om te kiezen uit een grote verscheidenheid aan afwerkingen

Veiligheid – In sommige gevallen, zoals bij brandtrappen, is een brandwerend plafond vereist. Een brandwerend plafond zal door de fabrikant zijn getest om de structurele integriteit gedurende een bepaalde periode (meestal 30 of 60 minuten) te behouden en geeft aan hoe effectief het plafond brand kan tegenhouden en kan voorkomen dat het zich van de ene naar de andere ruimte verspreidt.

Verlichting – De kwaliteit van het licht in een ruimte draagt in hoge mate bij aan de uitstraling ervan. Slechte verlichting in een ruimte kan leiden tot vermoeidheid en hoofdpijn, wat op zijn beurt de productiviteit en het comfort vermindert. Plafondtegels hebben een lichtreflectiescore die door de fabrikant als percentage wordt gepubliceerd. Plafonds met een hoge lichtreflectie kunnen tot 90% van het licht terug in de ruimte brengen, vergeleken met ongeveer 75% voor standaardplafonds.

Toegang – Met een systeemplafond met afneembare plafondpanelen kunt u eenvoudig toegang krijgen tot de ruimte wanneer dat nodig is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *