Waarom je huiszwam niet zelf moet bestrijden

Waarom je huiszwam niet zelf moet bestrijden

Als we kosten kunnen besparen door zaken zelf te doen, dan doen we dat in Nederland maar al te graag. Begeeft de vaatwasser het? Dan gaan we zelf op zoek naar het probleem. Een andere kleur op de muur? Dan gaan we vaak zelf met een pot verf en een kwast aan de slag. Dit zijn voorbeelden van zaken die we zelf kunnen oplossen, maar dat geldt niet voor alles. Een goed voorbeeld hiervan is zwam in huis. Huiszwam is een veel voorkomend kwaaltje dat mensen vaak zelf willen verwijderen, in dit geval raden we je aan om dat niet te doen. heb je last van zwammen in huis? Schakel dan een professionele partij in.

Wat is huiszwam?

Huiszwam is te herkennen aan een bruine plak met witte randen. Zwam is een andere benaming voor schimmel en ontstaat op plekken waar het erg vochtig is. De kelder is daar een goed voorbeeld van, maar ook in binnenruimtes met weinig ventilatie komen schimmels vaak voor. Vaak nestelt schimmel zich op hout. Zie je in jouw  woning sporten van schimmels, wacht dan niet te lang en laat zwam in huis bestrijden.

Probeer je dit toch zelf op te lossen, dan zul je er al snel achter komen dat het niet is gelukt. Je kunt schimmels voor het oog wel weghalen, maar wanneer het niet tot de kern is verwijdert groeit het gewoon weer terug.

Een professionele partij

Een professionele partij beschikt over de juiste kennis en de juiste apparatuur als het gaat om het bestrijden van schimmels. Als we je een partij mogen aanraden, neem dan zeker eens contact op met Van Santen Inspecties. Van Santen komt de zwam in huis inspecteren en biedt daarna een heldere en duidelijke rapportage. Zo kunnen ze je precies vertellen wat er aan de hand is en hoe de schimmels het beste verwijderd kunnen worden. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *