Ideeën om de zolder om te toveren

Niet iedereen heeft het geluk om een zolder te hebben. Maar de mensen die een huis hebben met een zolder maken er vaak geen nuttig gebruik van. Het wordt dan gebruikt als de zoveelste ruimte om rommel neer te zetten dat misschien, ooit nog ergens voor gebruikt gaat worden. Naar mijn mening zonde. De zolder kan namelijk een veel leukere manier gebruikt worden. Lees hieronder mijn ideeën om de zolder om te toveren. 

Mancave 

Een zolder is perfect om een mancave van te maken. Zet er een oude bank neer met een hoop kleden. Installeer een mooie tv met een aantal games. Uiteraard zet je er een koelkast vol bier neer. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen dat deze koelkast ook een vriesvak met pizza’s heeft. Misschien heb je toevallig nog een combimagnetron liggen die ook in de mancave kan worden geïnstalleerd. Hang wat gezellige lichtjes op en zorg voor een goede geluidsbox. Dan maak je de zolder tot de favoriete plek van elke man in huis en niet langer een vies rommelhok. 

Kantoor 

Heb jij geen behoefte aan een mancave maar ben jij juist heel druk met werk? Dan is het voor jou handiger om de zolder om te toveren tot kantoor. Maak de zolder hiervoor goed schoen en geef de wanden een witte kleur. Zet die grote ramen open zodat veel frisse lucht en zonlicht de kamer binnen kan komen. Zorg ook dat er een bureau met een comfortabele bureaustoel op de zolder staat. Installeer het werkbureau dicht bij een stopcontact zodat je laptop kan opladen en dan is je kantoor zo goed als klaar. Als je op zolder een trage verbinding hebt is het nog nodig om een versterker aan te schaffen, maar dan heb je wel een rustig kantoor voor jezelf alleen. 

Bereikbaarheid 

De zolder is meestal een van moeilijkst bereikbare plekken in het huis. Dit komt vaak door de gammele zoldertrap die ook nog eens gevaarlijk is. Toen je zolder nog een rommelhok was maakte dit niet veel uit. Maar nu het een belangrijke plek in het huis is geworden moet je ook zorgen dat iedereen veilig de zoldertrap op en af kan komen. Schaf dus ook een sterke inklapbare zoldertrap aan. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *