Keramische tegels

Keramische tegels wordt steeds populairder voor de bestrating in de buitenlucht (bijvoorbeeld een terras of tuin). Dit gebeurt pas sinds 2016, voorheen werden keramische tegels alleen binnen gebruikt. Het is belangrijk om de juiste tegel uit te kiezen bij de desbetreffende toepassing. Zo kan bijvoorbeeld niet iedere tegel gebruikt worden voor een oprit omdat deze kunnen breken door het gewicht van auto’s. 

Productie

Keramische tegels bestaan vooral uit klei en zand. Hiervan wordt een mengsel gemaakt dat op extreem hoge temperaturen wordt gebakken. Hierbij worden mineralen toegevoegd zodat de tegel steviger is. De kleur of print van de tegel ontstaan door de toplaag die wordt aangebracht.

Gerectificeerd of niet gerectificeerd

Na het bakken van de tegels, worden gerectificeerde tegels gesneden op maat. Dit zorgt er voor dat de randen kaarsrecht zijn, waardoor de tegels strak tegen elkaar kunnen worden gelegd met een minimale voeg. Bij niet-gerectificeerde tegels worden ze vóór het bakken op maat gemaakt, hierdoor zijn de randen niet scherp, dus is een brede voeg nodig. 

Voor- en nadelen

Keramische tegels zijn geliefde door hun vele voordelen. Omdat de tegels keihard zijn, zijn ze kras- en slijtbestendig. Door de hoge dichtheid zijn ze daardoor enorm sterk en waterafstotend. Keramische tegels gaan ontzettend lang mee en erg onderhoudsvriendelijk doordat ze vlekvrij zijn en bijna niet vatbaar zijn voor aanslag. Verder zijn keramische tegels kleurvast en vorstbestendig. De nadelen van keramische tegels is dat ze vrij dun zijn en duur. 

Kies jouw Keramische tegel

Keramische tegels zijn er in verschillende diktes, afmetingen en vormen. Kijk voordat je besteld goed naar de voor- en nadelen. Bij Sleiderink vind je een breed assortiment, voor welke keramische tegel ga jij? Door de groeiende vraag naar keramische tegels is het aanbod erin enorm gegroeid. Er is dus genoeg keuze! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *