Tips voor het kopen van een nieuwe bank!

Is je bank aan vervanging toe of wil je een nieuwe look in het huis creëren? Er zijn tal van mogelijkheden om uit te kiezen. Zo is het aanbod aan banken ontelbaar en zijn er wel 1001 verschillende kleuren, printen en stoffen. Hierdoor is de keuze voor een specifieke bank lastig te maken. Welke bank is nou ideaal en voldoet aan al jou wensen? Hiervoor moet je wel al jou wensen op een rijtje hebben. Zo wordt de zoektocht een stuk makkelijker en is de kans groter dat je jouw ideale bank aanschaft. Lees daarom hieronder enkele tips voor het kopen van een nieuwe bank.

Soort stof

Een bank kan in verschillende soorten stof leverbaar zijn. Zo heb je stoffen van echt wol tot aan kunstmatige stoffen. Wol geeft een bank het gevoel dat het echt een vakwerk bank is, een bank die kan slijten en aanvoelt als de banken van vroeger. Tegenwoordig zijn de technologieën al zo ver dat er vele stoffen bij zijn gekomen met iedere zijn eigen kenmerken. Zo heb je slijtvaste stoffen en of water- en vuilafstotende stoffen.

Kleur

Naast de stoffen is er tal van keuze in de kleur. Dit verschilt niet alleen per stof maar ook stofsoorten zijn er in meerdere kleuren. Wil je de bank lang gebruiken ga dan voor een neutrale kleur, deze gaat met de tijd mee en is geen trend bank welke naar enkele jaren uit de mode is.

Model

Banken en salons zijn er in meerdere modellen. Zo heb je tegenwoordig een love seat, een twee- / drie-zitter en zelfs een hoeksalon. Ga na met hoeveel personen je maximaal op de bank wilt kunnen zitten. Ben je een jong stel dan heb je misschien aan een tweezitter genoeg in tegenstelling tot een gezin met 3 kinderen die beter uit de voeten kunnen met een hoeksalon.

Comfort

Als je naar banken gaat kijken in persoon en gaat test zitten merk je snel het verschil in comfort. Zo zijn er de hardere banken en de zachte banken. De zachten banken zitten echt als een relax bank terwijl een harder bank goed en stevig zit. Het voordeel van de hardere bank is dat deze langer zijn oorspronkelijke vorm behoudt, terwijl een zachte bank na verloop van tijd gaat doorzakken en doorhangen.

Ruimte

Heb je maar een kleine ruimte en wil je graag een bank in huis, ga dan voor een bank op hogere pootjes. Dit zorgt ervoor dat de vloer als het waren onder de bank doorloopt. Dit effect zorgt ervoor dat de ruimte niet gevuld lijkt door een kolossale bank. En maakt de ruimte open en lijkt niet volledig gevuld met één bank. Daarom ga je voor een bank die op hoge poten staat. Maak je ruimte compleet en ga lekker relaxen op een daarnaast ook nog modieuze bank. Een bank op poten is ook nog eens de trend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *