Verhuizen met kinderen – 3 tips

Of je nu verhuisd naar een bestaand huis of dat je een  nieuw huis laat bouwen, verhuizen is altijd een groot gedoe. Met kleine kinderen is dit vaak nog veel lastig. Je hebt hierdoor namelijk minder tijd om te steken in je nieuwe huis. Gebruik deze tips om de verhuizing zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Kinderkamers inrichten

Kinderen vinden het leuk om betrokken te worden bij de beslissingen over hun kamer. Laat ze bijvoorbeeld de kleur van het behang kiezen of een mooi bed. Heb je niet veel ruimte? Kies er dan voor om meubels te combineren. Dit doe je makkelijk met een hoogslaper met bureau en kast. Zo heb je 3 dingen die veel ruimte innemen, allemaal op dezelfde plek. Je hebt deze vaak in verschillende kleuren en thema’s, dus er zit er altijd wel een bij die goed past bij je kind.

Wees positief over de verhuizing

Voor kinderen is een verhuizing een groot ding. Hun vertrouwde omgeving veranderd volledig. Probeer dan ook positief te blijven over de verhuizing. Als jij enthousiast bent, is je kind ook enthousiast. Help je kind door boekjes en filmpjes te kijken en lezen over verhuizen. Laat kinderen die het moeilijk vinden leuke dingen uitzoeken voor hun nieuwe kamer, om het proces toch leuker te maken.

Laat je kind zelf inpakken

Hoe leuk is het als je zelf al je spulletjes in verhuisdozen mag stoppen. Hiermee leert je kind beter begrijpen wat er gaat gebeuren. Dit werkt natuurlijk niet met hele kleine kinderen, maar probeer je kind zoveel mogelijk te betrekken bij het proces. Er zijn ook speciale kinderverhuisdozen die het inpakken extra leuk maken voor je kind. Verder kunnen kinderen op de verhuisdozen tekenen, zodat ze hun eigen dozen meteen herkennen als jullie verhuisd zijn naar het nieuwe huis.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *